Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N1 ]

30. 08. 2024. 17:17 >> 17:19
Čitaj mi:

KANDIDATKINJA DEMOKRATSKE STRANKE

Kamala Haris ne odustaje od slanja oružja Izraelu

Kandidatkinja Demokratske stranke za predsjednika SAD Kamala Harris obećala je strožiji pristup migraciji duž južne granice SAD i rekla da neće uskratiti oružje Izraelu.

U prvom intervjuu od kada je postala predsjednička kandidatkinja, nešto više od dva mjeseca uoči predsjedničkih izbora u SAD, zakazanih za 5. novembar, Haris je nastojala da pokaže da ona upravlja pitanjima i da da Amerikancima uvid u svoja politička stajališta.

Haris je rekla da će obnoviti poticaj za sveobuhvatni zakon o granicama koji bi imao stroži pristup migraciji u Sjedinjene Države i obećala da će „sprovesti naše zakone“ protiv ilegalnog prelaska granice.

„Imamo zakone koji se moraju poštovati ​​i sprovoditi, koji se bave ljudima koji ilegalno prelaze našu granicu i moraju postojati posljedice“, rekla je Haris.

Takođe se pridružila snažnoj potpori predsjednika Džoa Bajdena Izraelu i odbacila pozive nekih iz Demokratske stranke da bi Vašington trebalo da odustane od slanja oružja Izraelu zbog velikog broja palestinskih žrtava u Gazi.

Rekla je da podržava jak Izrael, ali i da „moramo postići dogovor“ kako bismo postigli prekid vatre u Gazi.

„Ne, moramo postići dogovor o prekidu vatre i taocima“, rekla je Haris odgovarajući na pitanje bi li uskratila oružje Izraelu.

Haris je Bajdenova potpredsjednica od početka njegove administracije.

Abas Alavieh, suosnivač Uncommitted National Movement koja je protestovala protiv Bajdenove politike, izrazio je frustraciju njenim odgovorom na pitanje o Gazi.

„Ako je potpredsjednica zainteresovana za prekid vatre, mora podržati trenutni prekid slanja oružja“, rekao je Alavieh.

Haris, kojoj se pridružio potpredsjednički kandidat, guverner Minesote Tim Valc, takođe je rekla da bi voljela dodati republikanca u svoj kabinet ako pobijedi na izborima.

„Mislim da je važno imati za stolom ljude koji imaju različite poglede, drugačija iskustva kada se donose neke od najvažnijih odluka. I mislim da bi za dobrobit američke javnosti bilo da u svom kabinetu imam republikance“, rekla je ona.

Od kada je prošlog meseca postala demokratska predsjednička kandidatkinja, Haris je napredovala u anketama, donijela je stotine miliona dolara u donacijama za kampanju i održala niz snažnih govora u kampanji.

Neki su kritičari sugerisali da bi mogla biti manje kompetentna u neplaniranim okruženjima poput televizijskog intervjua, ali čini se da u četvrtak nije napravila veće greške, piše Rojters.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније