Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

30. 08. 2024. 16:56 >> 17:13
Čitaj mi:

POSLANICA NSD

Božović: Budućih Vlada nema bez koalicije ZBCG

Kadrovi koalicije "Za budućnost Crne Gore" su pokazali znanje, volju i sposobnost da rade za interes građana na najbolji mogući način i sada je jasno da budućih Vlada bez koalicije ZBCG nema, kazala je poslanica Nove srpske demokratije Jelena Božović.

Komentarišući parlamentarne izbore prije četiri godine, Božović je kazala da je 30. avgust donio neophodne promjene i novu političku stvarnost ljekovitu za Crnu Goru i sve njene građane.

"Srpski narod u Crnoj Gori dao je ključni doprinos u smjeni bivše vlasti", istakla je Božović.

Ona je dodala da je odbrana crkve kroz mirne lirije od strane vjerujućeg naroda jedan od najveličanstvenijih pokreta savremene istorije, odnosno da je odbranom Crkve odbranjeno je i dostojanstvo Crne Gore.

„Crna Gora je oslobođena stega jednog brutalnog načina vladanja režima koji je građane tretirao kao podanike, dok su se privilegovani pojedinci bogatili koristeći Crnu Goru kao privatnu državu. Crna Gora je bila prepoznata kao zemlja endemske korupcije u kojoj je sprega vlasti i kriminala bila potpuno isprepletana, a svi državni resursi i kapaciteti bili su stavljeni u službu jedne partije: Demokratske partije socijalista.“ – saopštila je poslanica Božović.

Ona podvlači da danas u punom smislu imamo demokratiju, parlamentarnu većinu i Vladu koje čine brojne stranke gdje postoji međusobna kontrolna uloga na svim nivoima, ali i konsenzus i kompromis oko mnogih važnih pitanja.

„Imamo stabilnu Vladu, stabilnu parlamentarnu većinu što garantuje mir i stabilnost svim građanima", navodi Božović.

Apostrofirala je da su se po prvi put u Vladi našli politički predstavnici srpske etničke zajednice i time je ispravljena nepravda od 30. avgusta kada su pobjednici izbora iz koalicija Za budućnost Crne Gore isključeni iz vlasti.

„Zdravko Кrivokapić i Dritan Abazović zloupotrebljavali su narativ da predstavnici nekadašnjeg DF, kasnije kolaicije ZBCG ne mogu biti dio Vlade. Ono što je činjenica je da smo se i na državnom i na lokalnom nivou pokazali kao konstruktivan partner, naši kadrovi su pokazali znanje, volju i sposobnost da rade za interes građana na najbolji mogući način i sada je jasno da budućih Vlada bez koalicije ZBCG nema", dodaje Božović.

Ona je zaključila da su bili i ostali dosledni političkim principima, a to su, kako navodi, interes srpskog naroda poštujući prava i slobodu svih drugih u Crnoj Gori, uspostavljanje pravne i demokratske države, bolji životni standard kroz povećanje plata, penzija i iskorjenjivanje kriminala i korupcije.

„Na svim nivoima građani su osjetili benefite promjena i značajne pomake, a nastavićemo u tom pravcu i ubuduće. Bili smo i ostali ključni faktor za promjenu vlasti, i ostajemo ključni parneri za sve promjene na bolje koje nam predstoje u godinama pred nama", zaključila je Božović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније