Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

30. 08. 2024. 18:48 >> 18:49
Čitaj mi:

SVEČANOST U BARU

Mornarica je ponos Vojske Crne Gore i njen najvrjedniji resurs

Dan Mornarice Vojske Crne Gore obilježen je danas svečanom ceremonijom u kasarni „Pero Ćetković“ u Baru.

Dan je obilježen u znak sjećanja na 2. septembar 1698. godine, kada je u Perastu otpočela sa radom Škola za praktičnu obuku pomorskih ratnih vještina.

Načelnik Štaba Generalštaba Vojske Crne Gore pukovnik Mitar Klikovac, istakao je važnost Mornarice u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Crne Gore, kao i njenu ulogu u regionalnoj i međunarodnoj saradnji.

On je naglasio da je Mornarica ponos Vojske Crne Gore, posebno u pogledu zaštite nacionalnih interesa i pružanja pomoći civilnim institucijama u kriznim situacijama na moru.

Klikovac je kazao da su pripadnici MVCG njen najvrjedniji resurs, kao i da su održali nivo stručne osposobljenosti u najizazovnijim vremenima.

“Samo timskim radom dolazimo do dobrih rezultata, zato svi moramo uložiti maksimum kako bi sljedeći Dan Mornarice dočekali pod još boljim okolnostima, moderniji, opremljeniji i još spremniji za savremene izazove koji se pred Mornaricu postavljaju”, kazao je pukovinik, naglasivši da se radi na poboljšanju standarda i uslova za rad pripadnika MVCG.

Komandant Mornarice, kapetan fregate Milan Jevtović, zahvalio se mornarima na njihovom predanom radu i posvećenosti,.

„Vaš rad je od neprocjenjivog značaja za sigurnost naših voda i za sve građane Crne Gore. Naša Mornarica nastavlja da bude primjer posvećenosti i profesionalizma", rekao je on.

Najzaslužnijim pripadnicima Mornarice danas su uručene pohvale i priznanja za izuzetne rezultate postignute u protekloj godini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније