Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

30. 08. 2024. 15:42 >> 15:47
2

Miličić

"Crna Gora 30. avgusta osvojila slobodu, obaveza je da čuvamo tu tekovinu"

Portparol Nove srpske demokratije Mirko Miličić kaže da se tek četiri godine nakon pobjede na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori 2020. godine, konačno vide prvi rezultate promjena za koje je narod digao svoj glas i dao podršku anti-DPS bloku.

Prema njegovim riječima, najznačajnija tekovina osvojena tog dana jeste sloboda, u punom smislu te riječi i vidimo da je upravo ona temelj na kojem danas gradimo bolju budućnost u našoj zemlji.

“Ovaj datum za nas ima poseban značaj, jer je on kulminacija naše tridesetogodišnje borbe za demokratsko, slobodno i društvo jednakih. Mi ne razdvajamo 30. avgust od svih onih protesta, kampanja i političkih borbi koje je smo godinama vodili, kao stožer opozicije protiv tadašnjeg kriminalnog režima”, navodi se u saopštenju.

On kaže da su prethodne tri godine bile izuzetno politički turbulentne.

“Danas napokon, nakon dva neuspjela eksperimenta, imamo stabilnu Vladu koja ima istorijsku podršku u parlamentu i čiji je cilj da do kraja mandata učini da životni standard građana Crne Gore bude najbolji u regionu, a to znači da iznosi plata i penzija budu najvisočiji i da se stvore realna radna mjesta, kako u javnom, tako u privatnom sektoru, kako bi svi oni koji žele da rade pronašli zaposlenje”,navodi se u saopštenju.

Poručio je da sjećanje na 30. avgust ne može biti potpuno bez sjećanja na sve koji više nisu sa nama i koji su svoje živote ugradili u, kako je rekao, borbi za slobodu.

“Ovo sjećanje nas obavezuje da predano čuvamo tekovinu slobode i da nikada više ne dopustimo da se u Crnoj Gori ukorijeni bilo kakav vid totalitarizma”, navodi se u saopštenju

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније