Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

30. 08. 2024. 15:16 >> 16:47
Čitaj mi:

na dan republike turske

Albanska alijansa pozdravlja izručenje Binali Čamgoza

Čestitamo i pozdravljamo izručenje Binali Čamgoza koji se nalazi na crvenoj listi Interpola traženih osoba, saopštili su iz Albanske alijanse. Kako su kazali, Crna Gora ne treba da bude utočište za bilo kojeg bjegunca od pravde prijateljskih država, a posebno ne Republike Turske, koja je dokazani prijatelj Crne Gore, svih Albanaca i garant mira na Balkanu.

"Izručenjem, Crna Gora je pokazala povjerenje u pravosudni sistem Republike Turske i poštovanje prema njenom zdravstvenom sistemu, s kojim godinama sarađujemo. Prije svega, pokazala je povjerenje u dobre odnose između dvije države. Prethodni presedani neizručenja i saradnja sa ljudima sa one strane zakona iz Turske pokazao je slabost naše države i njenih organa reda, i time je Crna Gora bila na putu da postane sigurno utočište za ljude iz svijeta kriminala širom svijeta, koji su proširili svoj uticaj i na pripadnike organa reda i širili svoj uticaj sve do najviših organa vlasti", saopštili su iz Albanske alijanse.

Uvjereni su, da su se Ministarstvo pravde i MUP striktno vodili zakonima i propisima o ekstradiciji stranih državljana, čime su, navode, dokazali funkcionisanje pravne države i pravedne države koja teži stabilnosti i razvoju u regionu i brzom uključivanju u EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније