Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Dan/M.L.B.

08. 09. 2024. 19:34 >> 19:35

28. avgusta izručen Turskoj

Čamgozu za 18. septembar zakazano suđenje u Podgorici

Suđenje turskom državljaninu Binaliju Čamgozu zakazano je za 18. septembar u Osnovnom sudu u Podgorici, iako je on 28. avgusta izručen Turskoj, nakon što je ministar pravde Bojan Božović preinačio odluku svog prethodnika na funkciji Andreja Milovića, koji je ranije odbio izručenje, piše portal "Dan".

Iz Osnovnog suda u Podgorici saopštili su da im nije poznat stav tužilaštva povodom optužbi protiv Čamgoza za falsifikovanje nakon njegovog izručenja.

"U predmetu protiv okrivljenog Binalija Čamgoza, koji je u toku pred ovim sudom, glavni pretres je zakazan za 18.9.2024. godine, u 10 časova, pri čemu stav tužilaštva u odnosu na navedeni postupak sudu zasad nije poznat, a u vezi sa novonastalom situacijom koja se tiče izručenja ovog okrivljenog Republici Turskoj", saopštili su iz Osnovnog suda za "Dan".

Crnogorska policija uhapsila je Čamgoza 31. januara zbog sumnje da je počinio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Iz MUP-a su tada saopštili da se osnovano sumnja da je Čamgoz tokom 2022. godine, prilikom osnivanja preduzeća Lion & d.o.o Budva, posredstvom jedne knjigovodstvene agencije iz Budve, kod Centralnog registra privrednih subjekata u Podgorici, kao pravu upotrijebio lažnu tursku ispravu sa njegovom fotografijom, sa imenom Mehmet Alibajhan, čime je doveo u zabludu državne službenike Centralnog registra privrednih subjekata u Podgorici, koji su donijeli rješenje o registraciji naznačenog privrednog društva.

Nakon podnošenja krivične prijave, iz policije su podsjetili da je Čamgoz prvo izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave, za koje je u Crnoj Gori pravosnažno osuđen, a potom je koristeći isti dokument izvršio niz krivičnih djela, i to dovođenjem u zabludu organa za sprovođenje zakona.

Čamgoz je pred tužiocem negirao krivicu, ističući da je u odnosu na iste optužbe pred Osnovim sudom u Podgorici već osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca. I njegovi branioci su tada ukazali da mu ne može biti ponovo suđeno za isto djelo.

Čamgoz je prvi put uhapšen 6. jula 2022. godine u Podgorici, a iz Uprave policije tada je saopšteno da je kod sebe imao falsifikovani pasoš na ime Mehmet Ali Bayhan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније