Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ N1 ]

29. 08. 2024. 14:46 >> 14:46

pod vedrim nebom

Najmanji aerodrom na svijetu sa čekaonicom ispod drveta

Jednostavnost aerodroma Hakaritama u Aguačiki, Kolumbija, privukla je pažnju kada je influenserka koja promoviše putovanja Rosi Palma na TikTok-u podijelila svoje iskustvo.

Palma je željela da istakne ljepotu u jednostavnosti ovog jedinstvenog aerodroma. Njen video počinje obilaskom prve čekaonice aerodroma, koja nije ništa drugo do nekoliko klupa raspoređenih u hladovini drveta manga.

Ovaj prostor takođe nudi sto sa kolumbijskim pecivima i grickalicama za kupovinu. Prostor za čekanje je na otvorenom, što omogućava putnicima da uživaju u svježem povjetarcu dok se pripremaju za let, piše Indiatimes.

Gosti na aerodromu Hakaritama moraju sami da provjere svoj prtljag u maloj zatvorenoj čekaonici. Nakon što dobiju svoju kartu za ukrcavanje, putnici se upućuju napolje da sačekaju dok ne dođe vrijeme za ulazak u drugu čekaonicu. Palmin video je vodio gledaoce kroz ovaj proces, pokazujući gdje putnici čekaju prije nego što budu pozvani da se ukrcaju na let. Mala pista je vidljiva u blizini, a putnici često čekaju let na suncu.

Kako se vrijeme ukrcavanja približava, putnici prelaze u drugu zatvorenu čekaonicu gdje se vrši još jedna provjera ručnog prtljaga. Uprkos svojoj maloj veličini, aerodrom funkcioniše nesmetano, čak i sa samo jednim toaletom koji je dostupan i za osoblje i za putnike.

Iako je avion bio mali, sa sjedištima za nešto manje od 50 putnika, Palma je primijetila da je sjedenje bilo udobno i da je uživala u cjelokupnom iskustvu. Ukrcavanje je počelo oko 20 minuta prije polijetanja, a putnici su nehajno ulazili u avion.

Aerodrom Hakaritama, jedini aerodrom u Aguačiki, povezuje se isključivo sa međunarodnim aerodromom El Dorado u Bogoti preko SATENA Airlines-a. Pista prima male ATR avione i letovi su samo nedjeljom, utorkom i četvrtkom, nudeći jednostavnu, ali jedinstvenu opciju putovanja za one koji idu u glavni grad Kolumbije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније