Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

29. 08. 2024. 13:09 >> 13:18

đurović kneževiću

„U odnosu na RTCG isti pristup imaju DNP i DPS"

Direktor Media centra Goran Đurović reagovao je na saopštenje lidera Demokratske narodne partije (DNP) Milana Kneževića koji mu je na optužbe da je izbor za generalnog direktora RTCG farsa, te da je to stvar dogovora "Spajića, Kneževića, Mandića i Raonića”, kazao da ga je Đurović zamijenio sa samim sobom.

Odgovor Đurovića prenosimo integralno. 

“Milana Kneževića (DNP) je nemoguće sa nekim zamijeniti. Ipak je on taj ko je očigledno sklon iznošenju neistina što dodatno osnažuje činjenicu da postoji čvrsta veza sa njegovim generalnim direktorm RTCG koji ima iste karakterne osobine.

Neistina je da sam na bilo koji način uticao da moj kum postane direktor kompanije To Montenegro. Da je Milanu Kneževiću do istine, lako bi pronašao moju izjavu (datu u jutarnjem programu TV Vijesti https://www.facebook.com/boje.jutra/videos/goran-đurović-direktor-media-centra-komentarisao-je-glavne-naslove-dnevne-štampe/566909195481500/ ) u kojoj javno saopštavam svoj stav da ukoliko moj kum želi da obavlja javnu funkciju treba da vrati otpremninu. Nemam moć da u ime drugih donosim odluke a kako je čitav taj postupak imenovanja tekao neka pita one kojima više vjeruje a koji su donisili odluke u tom periodu.

Milan Knežević, na sreću, ne osporava da direktno kontroliše dva takozvana predstavika NVO u Savjetu RTCG: Veselina Drljevića i Naoda Zorića, preko kojih kontroliše i Raonića.  Neka Milan Knežević javno kaže zašto se sastao sa Raonicem još u julu 2021. godine prije njegovog prvog nezakonitog imenovanja i šta su dogovorili na tom sastanku. Je li Raonić imao obavezu da u miraz u RTCG donese novinare iz “Dana” koji su zaduženi da sprovode politiku DNP-a u RTCG? Ne bi lijepo da Milan Knežević u odgovoru na ovo pitanje kaže neistnu kao što je nedavno, da neće u vlast sa Bošnjačkom strankom ako budu glasali za smjenu Andrije Mandića u Skupštini. Ne mora mi se zaklinjati u Vasilija Ostroškog (kao što je u Skupštini)  jer se plašim da će ga On ipak kazniti ako dva puta iznese neistine u njegovo ime.

Milana Kneževića bole “legende grantoprežstva” jer ga podsjećaju koliko je on lično sa svojim kolegama iz nekadašnje opozije bio nesposoban da bilo što promijeni u Crnoj Gori a zbog čega je Milo Đukanović toliko dugo i vladao. Dok se on sa kolegama iz jalove opozicije sprdao u “Sindjinom” parlamentu, nekoliko ljudi u Savjetu RTCG, među kojim sam i ja bio, uspjelo je da u sred zarobljene države Mila Đukanovića, oslobodi RTCG partijskog uticaja. Milan Knežević je za 20 godina u Skupštini, kao opozicionar, dobio sam od građana makar 500.000 eura a njegove kolege iz partije (a i drugih nekadašnjih opozicionih partija) jos milione eura. Njihov učinak je bio za sve te godine-ništa. Zato građani prema svim istraživanjima najmanje povjerenje imaju u političke partije a vrlo solidno u NVO. Vjerujem da je ovakvom “povjerenju” u partije dobar doprinos dao i sam Milan Knežević.

Sa druge strane za pohvalu je da je Milan Knežević našao vremena da mi odgovori jer bi bilo za očekivati da je svo svoje vrijeme usmjerio na realizaciju dva puta datog predizbornog obećanja (2020. i 2023.) da će sa predsjednikom Srbije na sjeveru Crne Gore otvoriti dvije-tri fabrike. Sad je konačno na vlasti pa neka ispuni obećanje. Dobra stvar je i što se dajući predizborna obećanja nije zakleo u Vasilija Ostroškog pa ako se ispostavi da je opet rekao neistinu, neće biti većih posljedica.

Jedino što je tačno u reagovanju Milana Kneževića je da nismo svi isti. Na sreću.”

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније