Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

29. 08. 2024. 15:15 >> 15:25
1
Čitaj mi:

KNEŽEVIĆ

"Đurović želi da odredi novog direktora RTCG, i to suprotno zakonu"

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević odgovorio je direktoru Media centra Goranu Đuroviću da u odnosu na RTCG isti pristup imaju DNP i Demokratska partija socijalista (DPS) kazavši da ga je Đurović sada ponovo zamijenio sa "bližom i daljom rodbinom i prijateljima s kojom je u jednom danu formirao na desetine NVO", kako bi, kaže, obezbijedio podršku za ulazak u Savjet RTCG.

Reagovanje Kneževića prenosimo integralno:

"Pošto me juče zamijenio sa samim sobom, Goran Đurović me danas zamijenio sa svojim kumom nekadašnjim direktorom TO Montenegra koji nije htio da vrati otpremninu iz Budvanske rivijere u iznosu od 76 000 evra, i na taj način dokazao da je mnogo sigurnije na zemlji nego na nebu. A onda me dalje po automatizmu, Goran Đurović zamijenio sa bližom i daljom rodbinom i prijateljima s kojom je u jednom danu formirao na desetine NVO – a kako bi obezbijedio podršku za ulazak u Savjet RTCG. Drugim riječima, kao što su sultani u Otomanskoj imperiji imali svoje hareme, tako i Goran Đurović po ugledu na njih ima harem NVO organizacija koje ga zadovoljavaju u njegovim institucionalnim ambicijama da poput PDV – a bude svuda prisutan i obračunat, da ga pitaju i bude pitan.

Nakon što je propao njegov plan da posle smjene Sava Kentere bude izabran za direktora ANB – a, Goran Đurović želi da odredi novog direktora RTCG, i to na način suprotan zakonu, napadajući ljude koji nemaju nikakve veze sa izborom. Posebno želim istaći činjenicu da sam duže od godinu dana bojkotovao saradnju sa TVCG nezadovoljan uređivačkom politikom, što sam i javno saopštavao, a to veoma dobro znaju urednici i novinari Javnog servisa, uključujući i Borisa Raonića.

To što je Goran Đurović član masonske lože ne daje mu za pravo da saopštava neistine, jer se zbog toga u zapodnoevropskm demokratijama isključuje iz masonskih udruženja. A da ne pominjem kako će Đurovićevi donori reagovati kad budu pročitali njegov negativan stav zbog ulaska Bošnjačke stranke u Vladu, jer se to kosi sa svim postulatima na kojima je nastala Evropska unija u koju se NVO sultan kune do zadnjeg granta. Iako ne volim polemike sa masonima, javno saopštavam da nikad nisam imao nijedan sastanak sa Borisom Raonićem, ni za vrijeme izbora, ni nakon njegovog izbora, a koji se odnosio na njegovu funkciju i status. A Gorana Đurovića pozivam da me demantuje i dostavi jedan dokaz uključujući i svjedoka saradnika. Ukoliko to učin,i spreman sam da se povučem iz javnog života i pristupim jednoj od njegovih nekoliko desetina NVO -a.

Takođe, pošto gospodin Đurović analizira moje prihode i primanja, javno ga pozivam da objavi sopstvene prihode od vremena kad je postao grantoprež, i da zamijenimo imovinu, njemu evo moja poslanička, a meni njegova grantoprežska. Postoji samo jedna razlika, mene su ovakvog kakav sam, na ovu poziciju birali gradjani punih deceniju i po, a njega su izabrali donori iz inostranstva po principu džuboksa, koliko žetona toliko i muzike. Ali da ne bih sebe veličao u ovoj apsurdnoj polemici, predlažem gospodinu Đuroviću da formira svoj politički subjekt, izađe na izbore, sve nas pobijedi svojim izbornim programom, pošalje u političku penziju, a on preuzme odgovornost upravljanja ovom državom. Greota je da takav jedan dokazani genije ostane zarobljen u NVO sektoru kad je potreban Crnoj Gori više nego ikad. Mislim da se radi o poštenoj ponudi, samo mi se čini da bi broj osvojenih glasova Gorana Đurovića bio manji nego broj NVO koje formirao u jednom danu, a to ipak nije malo".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније