Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

30. 08. 2024. 12:49 >> 12:55
Čitaj mi:

u gradu Dženinu

Izraelska vojska izvršila vazdušne udare na Zapadnoj obali

Izraelska vojska je rano jutros izvršila vazdušne udare u gradu Dženinu, na Zapadnoj obali, kako je navela na "terorističku ćeliju", trećeg dana sukoba na toj teritoriji, saopštili su lokalni zvaničnici.

Izrael je saopštio da su palestinski napadi širom sjeverne Zapadne obale, u kojima je ubijeno 16 ljudi, teroristički i da, od utorka uveče njegov odgovor ima za cilj samo sprečavanje napada na Izrael sa Zapadne obale.

Palestinci te napade vide kao širenje rata u Gazi i pokušaj da se održi višedecenijska vojna vlast Izraela nad tom teritorijom.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je više od 650 Palestinaca ubijeno na Zapadnoj obali od početka rata 7. novembra prošle godine.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš pozvao je na hitno zaustavljanje izraelske operacije na Zapadnoj obali i u saopštenju, u četvrtak kasno uveče, pozvao vlasti da zaštite civile.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније