Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Rojters ]

29. 08. 2024. 15:21 >> 15:21
Čitaj mi:

KAMPANJA U JEKU

Kamala Haris angažovala egipatsku advokaticu da obezbijedi podršku Arapa

Kampanja demokratske kandidatkinje Kamale Haris angažovala je egipatsko-američku advokaticu Brendu Abdelal da obezbedi podršku arapskih glasača koji su nezadovoljni trenutnom politikom SAD prema izraelskom ratu u Pojasu Gaze.

To su rekla dva izvora za Rojters.

Haris je prethodno angažovala avganistansko-američku advokaticu Nasrinu Bargazi kako bi dobila veću podršku muslimana u SAD.

Abdelal je do skoro radila kao savjetnica ministra za unutrašnju bezbjednost, a tom resoru se pridružila 2021. godine. 

Ona je odrasla u En Arboru u Mičigenu i ranije je vodila blog o hrani i veb-stranicu fokusiranu na bliskoistočnu kuhinju, a držala je i časove kuvanja u školi.

Kako navodi britanska agencija, glasovi muslimanskih i arapskih birača mogli bi da budu odlučujući u ključnim državama kao što je Mičigen, gde su prethodno bili organizovani protesti protiv rata u Gazi.

Američki predsjednik Džo Bajden osvojio je veliki dio glasova Arapa i muslimana 2020. godine, ali je zbog podrške Izraelu, uprkos ogromnom broju ubijenih Palestinaca u Gazi, izgubio podršku članova tih zajednica.

Očekuje se da će Haris naredne nedjelje posjetiti Mičigen, gde živi veliki broj muslimana i Arapa, a pojedini aktivisti tvrde da je ona odgovorna za izraelsku politiku Bajdenove administracije i krizu u Gazi.

Nakon prošlonedjeljne demokratske konvencije, propalestinski aktivisti rekli su da Haris nije uspjela da pokaže bilo kakav prekid statusa kvo po pitanju Gaze.

Od 7. oktobra, u izraelskim napadima na enklavu ubijeno je preko 40.000 Palestinaca.

Pojas Gaze se trenutno suočava sa širenjem bolesti i gladi, dok je većina od 2,3 stanovnika interno raseljena, podsjećaju palestinski zvaničnici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније