Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Tanjug ]

28. 08. 2024. 21:27 >> 21:38
Čitaj mi:

REPUBLIKANSKI KANDIDAT

Tramp: Bajden i Kamala Haris su krivi za pokušaj atentata na mene

Republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp okrivio je aktuelnog američkog predsjednika Džozefa Bajdena i svoju demokratsku rivalku Kamalu Haris za pokušaj atentata na njega prošlog mjeseca, optuživši ih da su Tajnoj službi otežali posao da ga zaštite.

Tramp je ovu tvrdnju, za koju nije ponudio dokaze, iznio juče u tok šouu Dr Fil koji vodi Fil Mekgro, prenio je Gardijan.

Prethodno je objavljeno da je nekoliko agenata Tajne službe iz kancelarije u Pitsburgu poslato na administrativno odsustvo nakon napada na Trampa 13. jula u Pensilvaniji.

“Kada se to dogodilo, ljudi su se zapitali čija je krivica. Mislim da je to u izvjesnoj mjeri krivica Bajdena i Harisove”, kazao je Tramp u TV emisiji.

On je dodao da njih dvoje nisu bili pretjerano zainteresovani za njegovo zdravlje I bezbjednost.

“Oni su veoma otežali to da Tajna služba ima dovoljno potrebnog osoblja”, rekao je Tramp.

Tajna služba je u danima nakon napada priznala da se obezbjeđenje bivšeg predsjednika žalilo na nedovoljan broj pripadnika bezbjednosnog osoblja u prethodne dvije godine, kao i da im na neke zahtjeve nisu odgovorili.

Nema, ipak, dokaza da su Bajden i Harisova, koji su osudili pokušaj atentata, direktno učestvovali, ili da su se miješali u posao i organizaciju Tajne službe.

Tramp je u emisiji takođe okrivio Bajdena i Haris za političku retoriku protiv njega, koja je, kako je sugerisao, mogla dovesti do pokušaja atentata.

“Oni kažu da sam ja pretnja po demokratiju. To je fraza koju samo ponavljaju, a to može izazvati potencijalne ubice. To je užasna stvar. Možda je taj metak stigao zbog njihove retorike”, rekao je bivši predsjednik.

FBI je saopštio da je napadač na Trampa Metju Kruks, koji je ubijen, djelovao sam i da nisu nađeni dokazi njegovih ideoloških motiva, prenosi Tanjug.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније