Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

M.M.Lj. [ RTS ]

28. 08. 2024. 07:37 >> 07:37
2

RAT U UKRAJINI

Zelenski: Nijesam spreman da razmijenim teritorije za bezbjednosne garancije

Glavnokomandujući ukrajinske vojske tvrdi da i dalje napreduju u Kurskoj oblasti, ali je upozorio da Moskva jača trupe u Donjecku. Cilj Rusije je potpuna okupacija Donbasa, ocijenio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i poručio da Ukrajina nije spremna da razmeni svoje teritorije za bezbjednosne garancije. Moskva smatra da je umiješanost SAD u upad Ukrajine u Kurski region "činjenica“ i upozorava da bi odgovor Rusije mogao biti mnogo oštriji nego ranije.

Ruske jedinice PVO tokom noći uništile su 12 ukrajinskih bespilotnih letjelica iznas regiona Rostova i Voronježa, javile su ruske državne novinske agencije, pozivajući se na informacije ruskog Ministarstva odbrane.

Glavnokomandujući ukrajinske vojske, general Oleksandr Sirski, rekao je da i dalje napreduju u ruskoj oblasti Kurska, ali je upozorio da Moskva jača svoje trupe na istočnom pokrovskom frontu u Donjeckoj oblasti, gdje su ostvarile pomak.

U isto vrijeme, ukrajinske snage pokušavaju da probiju južnu rusku granicu i kod regiona Belgoroda, a borbe su u toku, javili su ruski Telegram kanali.

Sa druge strane, gubernator ruske Belgorodske oblasti Vjačeslav Glatkov kaže da je situacija na granici sa Ukrajinom "teška, ali pod kontrolom".

Umiješanost SAD u tekući upad Ukrajine u ruski Kurski region je "činjenica“, smatra zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjapkov, koji je poručio i da bi odgovor Rusije mogao biti mnogo oštriji nego ranije.

Cilj Rusije je potpuna okupacija Donbasa, ocijenio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i poručio da Ukrajina nije spremna da razmijeni svoje teritorije za bezbjednosne garancije.

Šef Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi posjetio je rusku nuklearnu elektranu "Kursk" i upozorio da postoji rizik od "nuklearnog incidenta" i da je situacija ozbiljna.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније