Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

27. 08. 2024. 21:11 >> 22:04
2

ODLUČENO

PES i Demokrate zajedno na izborima u Podgorici, Budvi i Kotoru

Na današnjim sjednicama Glavnog odbora Pokreta Evropa sad i Predsjedništva Demokrata, jednoglasno je odlučeno da se predloži koalicioni nastup ove dvije stranke na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici, Budvi i Kotoru. U Podgorici će izbornu listu predvoditi kandidat Pokreta Evropa sad, dok će u Budvi i Kotoru nosioci lista biti kandidati Demokrata, navodi se u zajedničkom saopštenju.

"Koalicija Pokreta Evropa sad i Demokrata predstavlja prirodni savez zasnovan na dosljednosti i zajedničkim vrijednostima. Ove dvije stranke, kao jedne od rijetkih koje nisu sarađivale s poraženim sistemom ni na lokalnom ni na državnom nivou, dokazale su svoju posvećenost reformama i napretku. Njihovim zalaganjem, postignuto je ubrzanje procesa EU integracija, dobijanje IBARA te ostvareni ključni ekonomski uspjesi, poput drastičnog povećanja plata i penzija, uvođenja dječijih dodataka, besplatnih udžbenika, većih naknada za novorođenčad, ponovnog uvođenja naknada za majke sa troje i više djece, kao i povećanih staračkih naknada. Iz svega navedenog ova koalicija stoji kao simbol ekonomsko-socijalne odgovornosti i stalne brige za dobrobit građana", navodi se u saopštenju.

Ističu da je riječ o partijama čiji najistaknutiji funkcioneri stoje na braniku borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao članovi Vijeća, Biroa za operativnu koordinaciju i čelnici bezbjednosnog sektora u kojima se postižu istorijski rezultati.

"PES i Demokrate su prepoznatljive i po svojoj građanskoj profilaciji i raznolikom sastavu, u kojem se nalaze predstavnici svih vjera i nacija. Ova koalicija je spremna da ujedini snage i predvodi sa širokom lepezom kompetentnih i kvalitetnih kadrova, za razliku od pojedinih multipraktik političara koji se hvataju svega, a ništa temeljno i strateški ne ostvaruju", zaključili su u saopštenju nakon sjednica GO i Predsjedništva.

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније