Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Beta ]

28. 08. 2024. 08:15 >> 08:17

RAT U GAZI

Deset osoba ubijeno u izraelskim racijama na sjeveru okupirane Zapadne obale

Deset Palestinaca ubijeno je noćas u izraelskim racijama u više gradova na sjeveru okupiranje Zapadne obale, objavio je palestinski Crveni polumjesec.

Dva Palestinca ubijena su u gradu Dženinu, četiri u udaru na vozilo u susjednom selu i još četvoro u izbjegličkom kampu kod grada Tubasa, rekao je danas Agenciji Frans pres portparol Crvenog polumjeseca Ahmed Džibril.

Rekao je da su tijela dvoje ubijenih u Dženinu prebačeni u bolnicu u tom gradu, a četvoro nastradalih u udaru na njihovo vozilo južno od Dženina i dvoje Palestinaca ubijenih u izbjegličkom kampu al Fara prebačeni u tursku bolnicu u Tubasu.

"Još dva Palestinca, braća stara 13 i 17 godina, ubijeni su u kući u kampu al Fara i spasioci ne mogu, za sada, da izvuku njihova tijela, dodao je on.

Palestinska služba Hitne pomoći redovno optužuje izraelsku vojsku da im sprečava pristup poginulim i ranjenim u tim racijama.

Džibril je rekao da je do sada prebrojao 15 ranjenih.

Izraelska vojska je saopštila da je sprovela antiterorističku operaciju u Dženinu i Tulkaremu na sjeveru Zapadne obale, bez dodatnih detalja.

Izraelci svakodnevno upadaju u autonomne palestinske zone na Zapadnoj obali.

Od početka rata između Izraela i Hamasa u pojasu Gaze pokrenutog upadom palestinskog Hamasa u Izrael 7. oktobra prošle godine, izraelska vojska je takođe sprovela više vazdušnih napada na izbjegličke kampove ili gradove na palestinskoj teritoriji koju je izraelska vojska okupirala od 1967. godine.

Poslednjih nedelja izraelske operacije na Zapadnoj obali koncentrisane su na sjeveru teritorije, gdje su oružane grupe u borbi protiv Izraela posebno aktivne.

Izraelska vojska saopštila je da je u ponedjeljak uveče ubila pet Palestinaca u vazdušnom napadu na izbjeglički kamp Nur Šams u Tulkaremu.

Vojska je danas precizirala da je tom prilikom eliminisala Džibrila Džibrila umiješanog u terorističke aktivnosti u Tulkaremu i Kalkiliji, i koji je bio oslobođen u novembru u okviru sporazuma o razmjeni talaca otetih 7. oktobra i odvedenih u Gazu za palestinske zatvorenike koje drži Izrael.

Od počeka rata u pojasu Gaze izraelska vojska ubila je više od 650 Palestinaca na Zapadnoj obali, prema računici Frans presa na osnovu zvaničnih palestinskih podataka.

Prema izraelskim zvaničnim podacima ubijeno je najmanje 20 Izraelaca među kojima su i vojnici u palestinskim napadima tokom operacija vojske u toj autonomnoj palestinskoj zoni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније