Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

28. 08. 2024. 09:08 >> 09:08
Čitaj mi:

kao predsjednička kandidatkinja

Kamala Haris sjutra daje CNN-u prvi intervju kao predsjednička kandidatkinja

Potpredsjednica SAD Kamala Haris sjutra će za Si-En-En (CNN) dati svoj prvi intervju kao predsjednička kandidatkinja od početka kampanje prije nešto više od mjesec dana, saopštila je sinoć ta televizija.

Ona će odgovarati na pitanja CNN zajedno sa svojim kandidatom za potpresjednika zemlje guvernerom savezne države Minesote Timom Volcom, sa kojim će biti u kampanji u južnoj državi Džordžiji, jednoj od odlučujućih država za izbore 5. novembra.

Razgovor sa novinarkom Dejnom Baš će biti emitovan u 21 sat po lokalnom vremenu (3.00 u petak po srednjoevropskom vremenu) saopštio je CNN.

Demokratska predsjednička kandidatkinja je bila pod velikim pritiskom da da intervju nekoj velikoj američkoj medijskoj kući. Ona se do sada ograničavala na vrlo kratke izjave novinarima nakon nastupa u kampanji.

Poslije intervjua za CNN, ona treba 10. septembra da ima vrlo iskčekivanu debatu sa republikanskim predsjedničkim kandidatom Donaldom Trampom.

To ukazuje da ova neuobičajena predsjednička kampanja ulazi u drugu fazu, na deset nedjelja od izbora i poslije demokratske izborne konvencije pune euforije prošle nedjelje u Čikagu.

Haris koja je ušla u kampanju poslije povlačenja predsjednika Džoa Bajdena 21. jula iz trke za drugi mandat, od tada je primjetno napreduje u anketama ali trka između nje i Trampa je i dalje vrlo tijesna, piše Frans pres.

Donald Tramp traži novi podsticaj, nastojeći da osvoji glasove izvan svoje uobičajene baze, koja je vrlo stabilna i još je "žustrija", od pokušaja ubistva na njega izvršenog 13. jula.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније