Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

28. 08. 2024. 09:46 >> 09:46
Čitaj mi:

približava se jugozapadu zemlje

Japan se priprema za snažni tajfun Šanšan

Japan se sprema za snažni tajfun dok se on polako približava jugozapadu zemlje, preteći da donese jake kiše i vjetrove a zbog čega su aviokompanije otkazale letove i željeznice odložile ili obustavile neke linije do kraja vikenda.

Tajfun Šanšan je jutros na oko 120 kilometara južno od južnog ostrva Jakušima i kreće se ka sjeveru ka ostrvu Kjušuu sa vjetrovima do 180 kilometara na sat, prema Japanskoj meteorološkoj agenciji.

Prema toj agenciji, tajfun treba da stigne do južnog dela Kjušua i moguće do kopna sjutra, i izdala je upozorenje na snažne vjetrove, jake talase i kišu za prefekturu Kagošima.

Ministar za upravljanje katastrofama Jošifumi Macumura je danas, na sastanku štaba pozvao stanovnike na predviđenom putu tajfuna da ranije preduzmu mjere predostrožnosti kao što je provjeravanje stanja najbližeg skloništa.

Macumura je pozvao građane, posebno starije da ne oklijevaju da se sklone kad god imaju brigu o bezbjednosti. Vlada je takođe otkazala svoje godišnje vježbe za otklanjanje posljedica zemljotresa u nedjelju da bi oslobodila sve službe da najefikasnije reaguju pri prolazu tajfuna.

Za sada nije prijavljena nikakva šteta izazvana tajfunom, niti da ima povrijeđenih osoba.

Desetine domaćih letova koje povezuju jugozapadne gradove i ostrva će biti otkazane do petka. Japanske železničke kompanije saopštile su da većina brzih vozova i lokalnih vozova normalno saobraća danas, ali mnogi će biti prekinuti na Kjušuu u četvrtak. Slični koraci mogu biti preduzeti na glavnom ostrvu Honšu zaključno sa nedjeljom.

Poštanske službe i službe dostava takođe su suspendovane u regionu Kjušua i supermarketi i druge prodavnice najavile su da će se ranije zatvoriti.

Japanska meteorološka agencija predviđa do 600 milimetara kiše u južnom Kjušuu tokom 24 sata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније