Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

01. 09. 2024. 19:34 >> 19:50
Čitaj mi:

SELEKTOR HRABRIH SOKOLOVA

Prosinečki: Kad smo zdravi dobri smo, imamo ekipu koja može sa svakim da igra

Crnogorsku fudblsku reprezentaciju čeka novo poglavlje sa novim selektorom Robertom Prosinečkim u Ligi nacija.

Prvu zvaničnu utakmicu igramo protiv Islanda 6. septembra u Rejkjaviku, tri dana kasnije protiv Velsa u Nikšiću.

"Očekujemo da ćemo biti dobri ove dvije utakmice, da ćemo napraviti dobar, rezultat. Imamo problema, ali to je tako, ima dosta povrijeđenih igrača, ali ne kukamo, samo usput kažem. Nadam se da ovi koji igraju, će doći svi zdravi", kazao je Prosinečki.

Vasilije Adžič, momak koji je trebao da dočeka svoj prvi nastup za A selekciju, zbog povrede u kampu Juventusa mora da propusti ovaj ciklus, nema ni Marka Jankovića i Edvina Kuča, a juče se povrijedio i Igor Vujačić.

"Adžić je povrijeđen, Janković i Kuč isto tako, Vujačić isto, on danas dolazi pa ćemo vidjeti. Ali nadam se da danas fudbaleri koji igraju, da će doći zdravi".

Prosinečki je kazao da je njegov tim analizirao dobro Island.

"Gledali smo analizirali smo, jedna čvrsta, klasična 4-4-2 ekipa, koja je u prijateljskoj utakmici dobila Englesku, poslije igrala dobro sa Holandijom iako su izgubili 4:0, ali jedna dobra i agresivna ekipa pogotovo kad igra kući. Svi igraju u dobrim klubovima, imaju kvalitet".

Međutim Prosinečki napominje da svaka ekipa ima manu, kao i da Crna Gora može da igra sa svakim.

"Ali svi imaju mane, mi ćemo probati da iskoristimo njihove. Kad smo svi zdravi mi smo dobri. Mi imamo ekipu koja može sa svakim da igra. Tako da idemo da igramo dobar fudbal gore. Vidjećemo koliko igrača, ko će biti zdrav".

Selektora ne brine podatak da Stevan Jovetić nema klub.

"Stevan nema problema, on trenira cijelo vrijeme sa Budućnosti. Nije problem za njega, bio bi problem da pet, šest igrača ne igra. Svi naši momci igraju, i to nas veseli, najbitnije je da dođu zdravi".

Novica Eraković i Ilija Vukotić su ponovo među reprezentacijom.

"Eraković i Vukotić su standardni u svojim klubovima. Eraković u Omoniji se vratio poslije povrede i igra odlično, Vukotić igra u Boavisti, portugalska liga. Pozvali smo i malog Vukotića iz Budućnosti koji je drugačiji od drugih, igrač koji može da odluči utakmice".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније