Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

31. 08. 2024. 10:36 >> 11:08

NAJVEĆA ŽRTVA PRELAZNOG ROKA

Viktor "Navorski" Osimen - fudbalska zvijezda zarobljena na ničijoj zemlji

Pije dvije godine Osimenmanija je tresla Napoli. Gotovo da nije bilo tog dječaka ulicama grada ispod Vezuva da nije nosio ili masku kakvu je nosio fudbaler Nigerije, ili kapu sa jarko žutom bojom na vrhu, kao omaž frizuri njihovog napadača i idola.

U tandemu sa Hvičom Kvarchelijom, danas i dalje mladi 25-godišnju fudbaler je u sezoni Skudeta 26 puta tresao mrežu protivnika i potpisao sebe u legende grada koji iskreno pamti svoje idole.

Grad da, gazda kluba...

Bilo je jasno odmah da Aurelije de Laurentis, vlasnik Napolija ne želi jednostavno da napravi kontinuitet, ili da ima neku viziju koja se ne podudara sa onim što je Napoli predstavljao sezone kada je pokorio Italiju, a kada ga se plašila i cijela Evropa.

To se prvo vidjelo, kada je  pustio tvorca uspjeha, trenera Lućana Spaletija, a doveo Rudija Garsiju. 

Uslijedila je trenerska vrteška, sa Valterom Macarijem koji nije ni 100 dana izdržao na klupi, da bi sezonu priveo kraju Franćesko Kalcona.

Osimenu je ponuđen novi ugovor, radilo se navodno na tome da se zadrži na "Maradoni", ali su se onda u međuvremenu dešavale gotovo nevjerovante stvari.

Ljudi koji se bave održavanjem Napolijevih društvenih mreža, su čak pravili klipove u kojima se sprdaju sa svojim napadačem kada je ovaj promašio penal, a onda i čak rasistički da ga vrijeđaju sa pjesmama i emodžijima koje su kačili uz njegovo ime. 

Uključio se onda i agent njegovog saigrača Kvarachelije koji je širio dezinformacije o Osimenovom odlasku iz Napolija, pa je uslijedio rat saopštenja.

Napoli je okrenuo novi list, doveo provjerenog čovjeka za instant uspjeh Antonia Kontea, koji je na toj poziciji devetke želio Romelua Lukakua.

Sa Belgijancem u napadu Konte je poveo Inter do titule, i jednostavno je odlučio da igra na za sebe "sigurnu kartu".

Sve je ovo otvorilo scenario u kojem Osimen je mogao da napusti Napoli, ali u gotovo nefer uslovima koje je sam De Laurentis postavio, a sa druge strane i anrahistička transfer politika Čelsija, koji se od kada je klub preuzeo američki milijarder Tod Boli vuče poteze na fudbalskoj pijaci koji su više za rubriku "vjerovali ili ne".

Kada se sve stavi na otvoreno, De Laurentis je htio pošto poto da igrača proda u Saudijsku Arabiju, jer je htio maksimalan novac da izvuče od njegovog transfera, ali fudbaler nije htio sa 25 godina da pođe u ligu koja i pored velikog broja fudbalskih zvijezda i dalje je daleko od ozbiljne.

"Želim da igram u Evropi, u najjačim evropskim ligama. I dalje imam mnogo toga da postignem, prije nekog eventualnog odlaska u Saudijsku Arabiju", kazao je Osimen, kao i njegov agent tokom tih pregovora.

Tu se vidi i fudbalska zrelost fudbalera koji je imao na stolu 40 miliona eura godišnje plate, ali takva odluka mu na kraju nije pomogla da napusti Napoli i pređe u neki drugi klub.

Na kraju Čelsi je u foto-finišu doveo Džejdona Sanča, osmo krilo koje će da imaju u rosteru (kad smo kod anarhije transfer politike), ponuda za Osimena nije stigla, a Al Hilal je odlučuo da dovede Ajvana Tonija.

Osimen je tako ostao bez ugovora u Ligama petice, bez arapskih miliona, na stadionu i klubu koji je htio pošto poto da ga proda, u gradu gdje ga stanovništvo i dalje obožava, ali gdje uprava kluba i novi trener ne žele da ga imaju u timu.

Do januara biće praktično kao Tom Henks iz filma "Teminal" u ulozi Navorskog zarobljen na "ničijoj zemlji". Ironično ili ne i glavni protagonista filma se zove Viktor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније