Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Milan Jovanović

01. 09. 2024. 19:13 >> 19:48
Čitaj mi:

PARAOLIMPIJSKE IGRE

Luka Bakić završio nastup u Parizu u osmini finala

I drugi crnogorski sportista je završio nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu - nakon strijelca Milana Đinovića, od Grada svjetlosti se oprašta i Luka Bakić.

Stonoteniser iz Podgorice, koji je prije tri godine u Tokiju dogurao do četvrtfinala u singlu i dublu, danas je u osmini finala u kategoriji MS10 poražen od Japanca Mahira Funajame 3:0 (11:7, 11:9, 11:9).

Bakić je šansu imao u 2. setu, kada je imao tri poena prednosti, ali je Funajama bolje čuvao svoj servis i poveo 2:0. Nakon toga više nije bilo dilema ko će se domoći četvrtfinala.

"Baš mi je krivo, više zbog pristupa, nego zbog poraza. Najmanje je bitno hoću li pobijediti ili izgubiti, već kako se odigra. Bio sam na veoma lošem nivou, nijesam mogao da nađem svoj ritam. On je to iskoristio i zasluženo slavio", rekao je Bakić.

U istoj disciplini nastupa i Filip Radović, koji je kao drugoplasirani na svjetskoj rang-listi izborio direktan plasman u četvrtfinale. On će na borilište sjutra, a u slučaju pobjede bi osigurao bronzu, koju je osvojio na prethodnim Olimpijskim igrama.

Rival će mu biti Čileanac Manuel Ećaveguren, koji je na startu bio bolji od Španca Hose Manuela Ruisa 3:1.

"Prvi meč i odmah za medalju. Neće biti lako, trebalo bi se izboriti sa pritiskom. Prvi put ću igrati pred ovakvom atmosferom, dvorana je konstantno puna. Nadam se da ću to iskoristiti u pozitivnom smislu i pobijediti", istakao je Radović.

Govoreći o narednom rivalu, stonoteniser sa Cetinja je istakao da je ishod osmine finala očekivan, jer je Čileanac dobio posljednja dva međusobna duela sa Špancem.

"Dobro se poznajemo, nadam se da ću sprovesti svoju taktiku i pobjedom obezbijediti pobjedničko postolje", zaključio je Radović.

U crnogorskoj delegaciji je i Maja Rajković, koja će u bacanju koplja u kategoriji F54 nastupiti u subotu ujutro.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније