Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

01. 09. 2024. 21:01 >> 21:01
Čitaj mi:

SI O NAŠEM KOŠARKAŠU

Kako kultni američki časopis vidi Žugića: Dominiraće koledž košarkom

Crnogorski košarkaš Fedor Žugić odlučio se da, i pored ponude španskog Bilbaa potpiše tzv "nil deal" sa NCAA ekipom Univerziteta Krejton.

Naš 21-godišnji košarkaš imaće tako priliku da bude bliže NBA skautima, što je njegova želja još iz dana kada je bio tinejdžer kada je i debitovao kao 15-godišnjak za prvi tim Budućnosti.

Prestižni američki sportski magazin "Sports Ilustrejted" ("SI") smatra da bi Žugić mogao da bude "krađa sezone" za Krejton, te da bi mogao da bude i jedan od najboljih igrača NCAA-a nardne sezone.

Oni napominju da će naš košarkaš da ima 21 godinu, te da je fizički već spreman sa sezonama u Getingenu i Ulmu, kao i da se dokazao na profesionanom nivou.

"On je bilježio prošle godine 10,8 poena po meču uz procente 45/36/74. Može da pogodi koš na razne načine, prije svega je sjajan šuter, sa mogućnosti da pogađa za tri poena", navode u članku "SI".

Dalje dodaju da je naš bek efikasan u pik en rol igri, tranziciji ali i izolaciji.

"Ako spriječi protivnik njegov šut spolja, on će onda napasti obruč. Posjeduje dobro jezgro snage i balansa, i to mu dozvoljava da stekne prednost u odnosu na protivnike".

Statistički Žugič je na 56 odsto šuta na obruču, iz 159 pokušaja prošle sezone.

"SI" dodaje da naš košarkaš neće imati medijski hajp kao što ga ima Kuper Fleg, vjerovatno najbolji prospekt ne samo ove generacije, ili kao što će imati Ejsi Bejli i Vi Džej Edžkomb, prije svega zbog svojih godina.

Zaključuju da bi naš košarkaš mogao da proba i sa NBA karijerom ako se pokaže u NCAA, ali i da se vrati u Evropu i po njihovoj projekciji postane igrač za Evroligu.

"Sa NIL ugovorom on će u odnosu na svoje kolege da bude plaćen, imaće priliku da dobije diplomu, a ako ostane do kraja biće na početku svog vrhunca. Neće biti visoki pik sa 25 godina, ali ne treba iznenaditi da i tada bude biran na kraju prve runde od strane ekipa koje žele od prvog dana da imaju spremnog igrača", navodi "SI" u tekstu.

Krejton Blu Džejsi, koledž ekipa iz Omahe (Nebraska), već 14 godina nalazi se pod trenerskom palicom Grega Mekdermonta, čii sin Dag je postavio brojne NBA rekorde, a od ove sezone igra za Indijana Pejserse.

Najpoznatije ime koje je izašlo sa ovog koledža je svakako Kajl Korver, jedan od najboljih šutera svih vremena, koji je 2015. godine izabran i u All star ekipu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније