Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

L.V.

31. 08. 2024. 07:50 >> 09:33
5

US OPEN

Kraj za Đokovića: Popirin odigrao sjajno i izbacio branioca trofeja

Novak Đoković neće odbraniti titulu na US openu jer je u trećem kolu poražen od Alekseja Popirna 3:1 (6:4, 6:4, 2:6, 6:4) u trećem kolu posljednjeg kalendarskog Gren slema.

Srpski teniser je dobro otvorio meč, imao već u petom gemu prvog seta tri brejk lopte jer je poveo 0:40, a onda imao još dvije, ali Australijanac je uspio da ostane hladne glave i ne dozvoli da mu drugi reket svijeta oduzme servis.

Popirin je u devetom gemu na servis Đokovića iskoristio sve njegove greške, i bez izgubljenog poena osvojio brejk, a onda ga potvrdio perfektnim servisom.

Nije Đoković u ta dva gema osvojio ni jedan poen.

Muke sa servisom za Novaka nastavile su se i u drugom setu. Popirin je u petom gemu napravio brejk što je na kraju bilo dovoljno da i drugi set privede u svoju korist.

Đoković je konačno odigrao treći set kako treba. Već na prvi servis Australijanca napravio je brejk, poveo 5:0. Popitin je u petom gemu vratio brejk, ali je Đoković nastavio da igra dobro i odmah uzvratio sa ribrejkom, da bi na svoj servis pošao na 5:2.

Treći brejk u trećem setu napravio je u osmom gemu i sa 6:2 je izgledalo da slijedi buđenje za srpskog tenisera.

U četvrtom setu imao je dvije brejk lopte već na prvi servis Popirina, ali Australijanac ponovo hladne glave čuva svoj servis.

Peti gem trećeg seta ispostaviće se kao ključan u meču.

Čak 11 minuta sjajnog tenisa oba tenisera. Đoković je spasio tri brejk lopte, ali nije mogao i četvrtu.

Popirin je uspio da odbije nalet i sačuva brejk na svom servisu.

Nakon još jednog maratona Popoirn pravi novi brejk i poveo je sa 5:2. Tada je izgledalo da je gotovo, ali Đoković pravi brejk i to tako što je iskoristio četvrtu brej loptu.

Brejk je bio potpun kada ga je potvrdio svojim servisom, ali onda Popirin "sa nulom" osvaja 10 gem u četvrtom setu i dolazi do svoje najveće pobjede u karijeri.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније