Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

01. 09. 2024. 17:20 >> 17:23
Čitaj mi:

PREMIJER LIGA

Eze donio bod Palasu na Stamfordu, Njukasl ima mjeru Totenhema

Fudbaleri Čelsija i Kristal Palasa odigrali su neriješeno 1:1 na Stamfordu. Prvi put u skoro 30 godina da ni jedna ekipa ne osvoji tri boda u duelu.

Zavjesa na prelazni rok je spuštena, Enco Marseska sada mora da nađe pravu "melodiju" svojeg tima koji broji članova taman kao simfonijski orkestar.

Odustao je od tri zadnja vezna u sredini, uz napomenu da Lavija ima povredu, a Kol Palmer je počeo meč odmah iza Džeksona centralno kako bi mogla od prvog minuta da krenu i Madueke i novo pojačanje iz Vulvsa Neta.

U 25. minutu takva vizija je i dala rezultat. Sjevnula je korta "plavaca", Madueke je dodao za Palmera, a engleski reprezentativac je dodao Džeksonu u peterac za 1:0.

Palmer je tako zabilježio četvrtu asistenciju u prva tri kola, nešto što je u Premijer ligi pošlo za rukom samo četvorici fudbalera istorijski gledanu.

Palmer je stao rame uz rame sa Ruel Foksom (94/95), Henrikom Mihitarijanom (17/18), Harijem Kejnom (20/21) i Polom Pogbom (21/22).

Kada se pogleda od septembra 2023. kada je debitovao za Čelsi Palmer ima 15 asistencija, više nego i jedan fudbaler u ligama petice.

Međutim Čelsi nije uspio da izgradi na toj prednosti i do poluvremena postigne još jedan gol.

Kazna je stigla u 52. minutu.

Eze je probao da iz prekida visokim lobom prebaci odbranu Čelsija, lopta se odbila do njega ponovo, a onda je pogodio sa 18 metara sjajnim šutem iz koljena.

Momak koji je dobio poziv za reprezentaciju ponovo, sada je na pet golova van 16 metara kalendarskoj 2024. godini, najviše od svih fudbalera uz Fila Fodena.

Probao je Mareska da zamjenama da dodatni udar za svoj tim, ali rezultat se više nije mijenjao.

Njukasl ima mjeru Totenhema

Na sjeveru Engleske, na Sent Džejms parku, fudbaleri Njukasla slavili su protiv Totenhema 2:1.

"Svrake" očigledno imaju mjeru "mamuza" pošto je ovo četvrta pobjeda u pet posljednjih utakmica.

Totenhem je bolje ušao u meč. Novo pojačanje Vilson Odebert je pogodio prečku, Sar je tesitrao reflekse Pupu, izgledalo je kao da će gosti iz Londona prvi do gola.

Međutim niodkuda, iz jednog naizgled bezopsanog auta, uslijedila je polu kontra, Keli je ubacio loptu unutra nakon što je izdrao duel, a Barns je pogodio sa osam metara za vođstvo Njukasla.

To je bio rezultat prvog poluvremena, a Totenhem je nastavio da napada i već u 56. minutu bilo je 1:1.

Brendan Džonson je probao iskosa, Poup je odbranio, ali na loptu je natrčao Den Burn koji je zakucao u sopstvenu mrežu.

Neriješen rezultat je trajao 20-ak minuta kada je Totenhem probao visokom odbranom, što je ostavila prostora za Njukasl.

Žoeliton je lansirao kontru Džejkoba Marfija koji je dodao Aleksandru Isaku kojem nije bilo teško da pogodi mrežu gostiju.

Totenhem je došao do četvrtog poraza u posljednjih šest gostovanja.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније