Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N. N.

01. 09. 2024. 16:47 >> 16:49
Čitaj mi:

VELIKA NAGRADA ITALIJE

Ferari nadmudrio sve pit-stopom manje, Lekler "zapalio" masu

"Mamma mia", uzviknuo je Šarl Lekler kada je prošao kroz ciljnu liniju na kultnoj stazi u Monci, gdje je donio Ferariju prvu pobjedu nakon pet godina na Velikoj nagradi Italije, kada je tako on trijumfovao. I, naravno, veliku feštu među navijačima...

Skuderiji se isplatila različita strategija od ostalih rivala, jer su Lekler i Karlos Sains po jednom bili u pit-stopu, a ostali najveći timovi po dva. To je donijelo pobjedu vozaču iz Monaka i 4. mjesto pilotu iz Španije, a između njih je bio tandem Meklarena Oskar Pjastri - Lendo Noris.

Noris je bio na pol-poziciji, ali je loše počeo trku. Pretekao ga je prvo klupski drug, a zatim i Lekler, pa je Britanac već tada mogao da nasluti da neće mnogo smanjiti zaostatak za liderom šampionata i aktuelnim prvakom, Maksom Ferstapenom.

Leteći Holanđanin je kroz cilj prošao kao treći, pa na osam trka do kraja ima 303 boda, 62 više od Norisa.

Lekler je treći sa 217, a Pjastri četvrti sa 197.

U konkurenciji kostruktora vodi Red Bul sa 434, ali je po svemu što se gleda posljednjih sedmica teško očekivati da izdrži nalet Meklarena, koji je na svega 30 bodova zaostatka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније