Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N.R.

01. 09. 2024. 12:02 >> 12:02
Čitaj mi:

nakon eliminacije sa US opena

Vilander: Đoković će osvojiti 26 slemova

Mats Vilander komentarisao je ranu eliminaciju Novaka Đokovća na US openu - srpski teniser je izgubio u trećem kolu od Alekseja Popriia sa 3:1.

"Moramo da prestanemo da budemo iznenađeni kada izgubi, već da budemo više iznenađeni što i dalje osvaja turnire sa 37 godina. Čovek je nevjerovatan", rekao je Vilander za Sport klub.

"Mislim da je Novak sve dobro objasnio na konferenciji za medije. Komplikovano je igrati na šljaci usred sezone, pa nemati nijedan meč pred US open… Prilično je nevjerovatno da je osvojio 24 grend slem titule s obzirom na sljedeće – kada ne igra tako dobro, odjednom mu udarci deluju ’normalno’ u odnosu na druge. Rafa Nadal je imao onaj veliki spin, Rodžer Federer servis i slajs, a s Novakom – ako je malo van ritma, mislim da drugi mogu da se osjete pomalo komforno na terenu s njim. Zato je još nevjerovatnije što je toliko bolji od svih kada je u formi".

Sedmostruki grend slem šampion vjeruje da će Đoković osvojiti još neki trofej na najvećim turnirima.

"Zasad ne vidim da stari, ne mislim da je ovo godina u kojoj smo pomislili ’ah, ima 37 godina’. Fizički ne primjećujem da nešto stari, mentalno – čini se da postaje pametniji. Ne mogu da vjerujem da i dalje igra u ovakvom ritmu, ali mogu da povjerujem da će tako nastaviti. Mislim da će osvojiti još neke slemove, da će završiti na 26. Igra mu je tu. Da je ovdje dobio još dva meča, odjednom bi opet bio najbolji na svijetu, nema mnogo onih koji mogu da ga pobijede. Jeste iznenađenje što je izgubio, ali Popirin je uradio ono što ne bi mnogi mogli – servirao je u uglovima, ponekad je udarao loptu iz sve snage, igrao s varijacijom na bekhendu“.

Osim Đokovića, eliminisan je i Karlos Alkaras, a Vilander je otkrio i ko osvaja US open.

"Siner je prvi favorit, ali toliko je dobrih igrača. Medvedev može da osvoji, na svoj način, a za Sinera je dobro što nije imao teškog protivnika odmah poslije eliminacije Alkaraza i Đokovića, da mu se to slegne“, zaključio je Vilander.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније