Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

01. 09. 2024. 18:56 >> 19:02
Čitaj mi:

PREMIJER LIGA

Slotova crvena simfonija na Teatru snova

Ako su protiv Ipsviča i Brentforda navijači Liverpula bili uzdržani da prigrle Arnea Slota u post Jirgen Klop eri, onda će nakon pobjede nad najvećim rivalom Mančester junajtedom 2:0 i to na gostovanju svi početi da vjeruju u holandskog stručnjaka.

Slot je odlični postavio ekipu sa Rajanom Gravenbarhom kao savršenom "šesticom".

Holandski fudbaler koji je lutao prošle sezone od kada je pojačao Liveprul, kod svog zemljaka zauzeo je poziciju koja je falila "crvenima" i pokazao se za sada kao sjajan u tandemus a Mekalisterom i Soboslajem.

Nije prošlo ni deset minuta a Liverpul je poveo. Dijas je ubacio loptu, Salah je ostavio za Arnolda Aleksandra koji je pogodio gol Onane.

Međutim nakon VAR reakcije, gol je poništen zbog ofsajda egipatskog fudbalera.

Liverpul je nastavio sa visokim presingom, ali kontrolisanim, bez previše prostora za ekipu Junajteda.

U 34. minutu dolaze konačno i do prednosti.

Upravo je Gravenbarh prekinuo jednu akciju Junajteda, povukao loptu, proigrao Salaha koji je maestralno prebacio na drugu stativu gdje je Dijas glavom sproveo loptu u mrežu.

Samo sedam minuta kasnije ponovo ista kombijacija i Liverpul je poveo sa 0:2.

Ovoga puta je Dijas osvojio loptu od Kazemira, dodao je do Mekalistera, Argentinac mu je vratio, potom su Dijas i Salah odigrali dupli pas i Kolumibijac je ponovo trčao put svojih navijača na Old trafordu.

Salah je sa ovom asistencijom došao do kontribucije (golovi+asistencije) protiv Mančester junajteda kao nijedan fudbaler u istoriji Premijer lige.

Do tada je imao 11 golova i šest asistencija, a to je povećao već u nastavku.

Mekalister je u 55. minutu ukrao loptu Zirkzeu, dodao je do Soboslaja, Mađar iz prve za Salaha a on opet iz prve u desni donji ugao gola Onane.

Popularni "Faraon" je došao do 33 utakmice u Premijer ligi, u kojima je dao gol i upisao asistenciju, i tako je prestigao Tijerija Anrija, a ispred njega je samo Vejn Runi sa 36 takvih utakmica.

Probao je Erik Ten Hag izmjenama da osvježi svoj tim, i imali su prilike, prije svih Zirkze ali nije uspio da postigne ni počasni gol.

Prije utakmice holandski stručnjak kojem se klupa ozbiljno tresla na kraju prošle sezone, je prije utakmice sa Liverpulom izjavio da je samo Mančester Siti bolja ekipa od njegove.

Nakon ovog meča vjerovatno će sljedeću put da pazi na ovakve izjave, jer "Teatar snova" je krenuo da se prazni desetak minuta ranije od zvižduka sudije Tejlora.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније