Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

25. 07. 2024. 09:02 >> 09:02
Čitaj mi:

Izraelska vojska objavila

Iz Gaze vratili u zemlju tijela pet talaca

Izraelska vojska saopštila je danas da su preuzeli tijela pet talaca otetih tokom napada na Izrael 7. oktobra prošle godine otkad su bili zatočeni u pojasu Gaze.

Izraelska vojska je saopštila da su tijela Maje Goren, Ravida Kaca i Orena Goldina stanovnika kibuca blizu pojasa Gaze, kao i dvojice vojnika Tomera Ahimasa i Kirila Brodskog, vraćena u Izrael.

Sinoć su dva kibuca, odakle su Oren Goldin i Maja Goren, objavila da su njihova tijela vraćena.

Pet osoba čija smrt je ranije bila objavljena, ubijeni su 7. oktobra tokom krvavog napada Hamasa na izraelsku teritoriju. Tad je ubijeno 1.197 ljudi, prema računici Frans presa napravljenoj na osnovu izraelskih zvaničnih podataka.

Od 251 otete osobe, njih 111 je u Gazi, a među njima 39 više nisu živi, prema podacima vojske.

Kao odgovor na napad na jug izarelske teritorije, ta zemlja je pokrenula ofanzivu na pojas Gaze u kojoj je do sada poginulo više od 39.000 ljudi, većinom civila, prema podacima Ministarstva zdravlja u Gazi, gdje vlada palestinski islamistički Hamas.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније