Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

25. 07. 2024. 16:32 >> 16:32
2

BEŠIĆ

Rekonstrukcija obezbjeđuje stabilnu Vladu, pitanje ko je u Milatovićevom bloku

Profesor Miloš Bešić za Portal RTCG kazao je da rekonstrukcija obezbjeđuje stabilnu Vladu. Komentarišući izjavu predsjednika Jakova Milatovića da imamo podjelu na dva politička bloka, Bešić je kazao da bi bilo zanimljivo da znamo da li bloku u kojem se Milatović pronalazi pripada Demokratska partija socijalista.

"Imamo rekonstrukciju Vlade koja je vrlo važna, vrlo indikativna i meni se čini da obezbjeđuje stabilnu Vladu do kraja mandata. Broj poslanika koji podržava tu Vladu je impresivan i ona je ideološki heterogenija što daje doprinos njenoj zapadnoj identifikaciji, imajući u vidu da su predstavnici gotovo svih manjinskih naroda mimo Hrvata zastupljeni, ne bih rekao ni proporcionalno, nego i više nego proporcionalno", kazao je Bešić.

Kada je riječ o Podgorici, smatra da je najavljeno vruće političko ljeto, odnosno jesen.

"Ono što mi je najzanimljivije kada je riječ o Podgorici jeste ta preraspodjela karata jer se pojavila nova politička grupa koja nominalno ili deklarativno i negdje ukriveno, flagrantno ima podršku predsjednika Milatovića", kazao je on.

Izjava Milatovića mu je, kako je rekao, danas naročito zanimljiva iz razloga što je govorio o blokovima.

"Rekao je da jedan blok čini srpska nacionalistička struktura i rekao je da je to oličeno u aktuelnoj vlasti. Tako on percipira ovu vlast što je vrlo zanimljivo i neprihvatljivo. Ali ono što je još zanimljivije je da on priča o alternativnom, umjerenom bloku. Negdje pretpostavljam da se on identifikuje u tom bloku i baš me zanima ko je u tom bloku. Ako su PES i stranke sa srpskim predznakom i sve manjinske stranke u tom nacionalističkom bloku, pitanje je ko je u tom umjerenom bloku", kaže Bešić.

Preba njegovim riječima, iz narativa Milatovića, vidimo najavu budućih političkih dešavanja i sukoba na blokovskim osnovama.

"Potpuno je nejasno ko čini taj blok. Da li tu spada DPS, jer ako nije DPS, u taj blok spada samo URA", zaključio je Bešić.

Kazao je da je pitanje kakvi će biti efekti  i posljedice programa Evropa sad 2.

"Mislim da to treba građane najviše i da zanima u ovom trenutku", kazao je on. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније