Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Beta ]

25. 07. 2024. 20:09 >> 20:09

bali

U Indoneziji zaplijenjeno nekoliko stotina ražnjića od psećeg mesa

Vlasti Balija zaplijenile su nekoliko stotina štapića za ražanj i desetine kilograma sirovog psećeg mesa na ostrvu indonežanskog arhipelaga gde je ova trgovina nelegalna, saopštile su danas tamošnje vlasti.

Turističko žarište Bali zabranilo je trgovinu psećim mesom prošle godine, a prekršiocima prIJeti kazna do tri mJeseca zatvora ili novčana kazna od 50 miliona rupija (3.064 dolara), ali je trgovina i dalje legalna u nekim regionima Indonezije.

Tokom inspekcija ove nedjelje, vlasti su otkrile tri prodavca psećeg mesa koji su kršili lokalne propise.

Oni su zaplijenili 500 ražnjića psećeg mesa od trgovca u okrugu Džembrana i 56 kilograma sirovog mesa od drugog prodavca u istom okrugu, rekao je AFP-u šef agencije za javni red na Baliju, Deva Njoman Rai Darmadi.

Indonezija je jedna od rijetkih zemalja u svijetu koja dozvoljava prodaju psećeg i mačjeg mesa, ali kampanja za okončanje te prakse uzima sve više maha, jer su neki gradovi kao što je Semaranga na ostrvu Java posljednjih godina uveli lokalne zabrane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније