Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

25. 07. 2024. 13:00 >> 13:02
3
Čitaj mi:

Milatović

"Razriješena kriza u Glavnom gradu, niko ne treba da se plaši izbora"

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović ocijenio je da je dobro što se evidentna politička kriza koja je postojala u Glavnom gradu razriješila i da u demokratiji niko ne bi trebao da se plaši izbora.

"Smatram da je dobro što je juče razriješena jedna evidentna politička kriza koja je postojala u našem Glavnom gradu. Ona je razriješena tako što je mandat vraćen građanima Podgorice. Mislim da je to jedan častan i ispravan način razrješenja političke krize koja već dugo traje. Da vas podsjetim da je politička kriza postojala i prije raskola u Pokretu Evropa sad, da već duži vremenski period Glavni grad nije mogao da izabere drugog zamjenika gradonačelnice Podgorice, da je došlo do prekompozicije u skoro svim parlamentarnim subjektima dosadašnje parlamentarne većine i da je prosto vraćanje mandata građanima jedan častan i ispravan izlaz iz ove političke krize, koja je takođe uticala na dobro funkcionisanje i brojnih gradskih službi, a sve nauštrb kvaliteta života građana i građanki u našem Glavnom gradu", navodi Milatović.

Kako je dodao, u demokratiji niko ne bi trebalo da se plaši izbora, jer plašiti se izbora znači plašiti se suda građana o vašem dosadašnjem radu.

"Ko je radio dobro- biće nagrađen od strane građana. Ko je radio loše- biće kažnjen od tih istih građana. Građani će u narednom periodu imati jasan izbor. Na jednoj strani nacionalističko-populistički blok oličen u sadašnjoj Vladi, koja je nastala kao rezultat trulih kompromisa i političke trgovine sitnih partijskih interesa, i čiji su akteri u prethodnom periodu pokazali djelovanje suprotno državnim interesima. Takođe, i blok oko i dalje nereformisane Demokratske partije socijalista. A na drugoj strani će se iskristalisati građanski blok, blok centra, blok pristojne Crne Gore koju podržava najveći broj naših građana", poručio je predsjednik Milatović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније