24.07.2024 21:07
Share Comments6 Edit
K. J.
Čitaj mi:

PES

"Milatovićevo kvislinštvo sa DPS-om će kazniti građani na narednim izborima"

Predsjednik države Jakov Milatović i njegovi politički savjetnici trebaju da znaju da građani Crne Gore nisu kratkog pamćenja i da će njegovo kvislinštvo sa DPS-om biti kažnjeno na prvim narednim izborima, baš kao što je i Abazovićevo u oktobru 2022. godine, saopštili su iz Pokreta Evropa sad.

Kako kažu, današnje rušenje parlamentarne većine i izborne volje građana Podgorice od strane Milatovićevog PzP-a, u sadejstvu sa DPS-om i satelitima, predstavlja tužnu imitaciju Abazovićevog rušenja 42. Vlade.

"Iza koje stoji vlastohleplje, a u ovom slučaju i patološka mržnja jednog čovjeka i njegove klike prema PES-u i onim ljudima zahvaljujući kojima je zasjeo na predsjedničku fotelju. Ovaj psihološki „sindrom odmazde”, u kom osoba razvija negativne osjećaje prema onima koji su joj pomogli ili omogućili uspjeh, otjelotvorena je na najprizemniji način, kroz saradnju sa braniteljima Milivoja Katnića, Vesne Medenice, Zorana Lazovića i reformisanim pohoditeljima sahrana mafijaških bosova", kazali su iz Pokreta Evropa sad-

Kažu da Milatović, Medojević, Abazović i DPS imaju "besomučni strah od oktobra mjeseca i rezultata programa „Evropa Sad 2”".

"Otud današnja jurnjava da se Milatoviću čim prije poturi papir, da panično raspiše izbore, prije nego što građani vide na svojim bankovnim računima da PES ispunjava svoja obećanja, i to za manje od godinu dana vršenja vlasti. Otud zaslijepljena želja da se spriječi realizacija programa „Evropa Sad 2” i da se obesmisle svi postignuti uspjesi na evropskom putu. Na kraju, ukoliko bude imao hrabrosti da samostalno izađe na podgoričke izbore, Milatović će imati priliku da izmjeri sopstvenu političku težinu i legitimitet na predstojećim podgoričkim izborima, a PES će znati kako da se institucionalno odnese prema toj činjenici, u skladu sa zakonima i Ustavom Crne Gore", navodi se u saopštenju.