Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

29. 06. 2024. 15:04 >> 15:04

trajale desetak minuta

Zabilježene dvije erupcije vulkana Levotobi Laki-Laki u Indoneziji

Dvije erupcije vulkana Levotobi Laki-Laki na istoku Indonezije zabilježene su danas, a svaka je trajala desetak minuta saopštile su vlasti i zabranile prilaz vulkanu.

Vulkan koji se nalazi na turističkom ostrvu Ffloresu, prvu put je izbacio dim oko 11.00 po lokalnom vremenu (5.00 po srednjeevropskom vremenu), zatim ponovo oko 14.40, izbacujuć gust oblak crnog dima, javila je indonežanska vulkanološka agencija.

"Mještanima i posjetiocima zabranjeno je da priđu najmanje tri kilometara od centra erupcije", javila je agencija.

Taj vulkan je već imao više erupcija u januaru zbog čega su vlasti podigle nivo uzbune na najviši i evakuisale oko 2.000 stanovnika.

Trenutni nivo uzbune je odmah ispod maksimalnog.

Indonezija je veliki arhipelag koji se nalazi na Vatrenom pojasu Pacifika, ima intenzivnu vulkansku i seizmičku aktivnost.

U decembru prošle godine u erupciji vulkana na planini Marapi, jednog od najaktivnijih vulkana u zemlji na zapadu Sumatre, poginulo je najmanje 24 planinara, uglavnom studenata. U maju je je poginulo više od 60 ljudi kada su jake kiše odnijele vulkanske ostatke ka naseljenim zonama, uništavajući kuće.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније