Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B./M.R/M.M.Lj.

25. 07. 2024. 20:32 >> 21:14

DEŽURAĆE CIJELE NOĆI

Požar na Mislovom dolu pod kontrolom, gori između Cetinja i Budve

Požar na Mislovom dolu je pod kontrolom kazao je za TVCG Bojan Bjelojević iz nikšićke Službe zaštite i spašavanja. S druge strane, gori na brdima na granici između budvanske i cetinjske opštine, saopštio je komandir Službe zaštite i spašavanja Prijestonice, Miloš Ćećanović. On je za portal RTCG kazao da na tom dijelu nema kuća, ali da je gašenje otežano jer je riječ o nepristupačnom terenu. Cetinjski vatrogasci gasili su danas više požara.

 

Požar na Mislovom dolu aktivan je od ranih jutarnjih sati, opožarena je velika površina, čak dva platoa, te da ulažu napore da se vatra ne proširi.

“Sada je trenutno na terenu tri vozila sa nekih 15 vatrogasaca koji dežuraju kako bi spriječili dalje širenje požara”, kazao je Bjelojević.

Objasnio je da vjetar otežava gašenje.

“Danas u toku dana je došlo do nagle promjene smjera vjetra tako da se u jednom momentu požar proširio i sam taj vjetar i povećana količina dima nam otežava gašenje. Međutim, morali smo da udostočimo ljudstvo i vrlo brzo smo taj požar sanirali i stavili ga pod kontrolu”, kazao je Bjelojević.

On je kazao da će dvije ekipe dežurati da se taj požar ne proširi. 

Ranije danas za Radio Crne Gore načelnik Službe zaštite i spašavanja Slavko Tadić kazao je da je požar  aktivan od ranih jutarnjih sati, opožarena je velika površina, čak dva platoa, te da ulažu napore da se vatra ne proširi.

Ranije danas za Radio Crne Gore načelnik Službe zaštite i spašavanja Slavko Tadić kazao je da je nikšićkim vatrogascima cilj da spriječe širenje na brdo Budoš, ali nažalost otrgla su se dva kraka jedan koji ide paralelno sa kanalom i drugi ka Podgorici.

"Krak paralelno sa kanalom je saniran i sada smo krenuli put Podgorice i tražili pomoć OKC-a za vazdušnu podršku. Očekujemo jedan ili dva naleta da bi i to sanirali. Sve je pod kontrolom, iako izgleda alarmantno", kazao je Tadić.

Naglasio je da zahvaćena orgomna površina i ogromna je temperature, ali očekuje da će pomoć stići ubrzo i da će ugasiti brzo i drugi krak.

"Naše kolege imaju puno posla u Budvi, a sada imamo taj jedan vazduhoplov na raspolaganju, tako da ne možemo očekivati da bude prioritetnije kod nas nego kod njih, ali očekujemo uskoro pomoć", kazao je Tadić.

Ćećanović: Cetinjski vatrogasci imali više intervencija

Komandir Službe zaštite i spašavanja Prijestonice, Miloš Ćećanović kazao je za Portal RTCG da je požar na brdu između Cetinja i Budve najprije buknuo kod sela Uglješići.

“To je nepristupačan teren, ali nema kuća, tako da niko ne može biti ugrožen. Problem je samo što se požar širi ka Budvi”, rekao je on za Portal RTCG.

On je kazao da su cetinjski vatrogasci imali više intervencija i da je uglavnom uzrok ljudski faktor. 

"Ljudi čiste imanja i ne razumiju da je svako paljenje vatre rizično", istakao je on. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније