Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

25. 07. 2024. 20:16 >> 20:16
1
Čitaj mi:

Radičević

"Ako se ne plaši suda građana, Milatović da raspiše vanredne predsjedničke izbore"

Očekujemo da ukoliko se ne plaši izbora i suda građana, predsjednik Crne Gore Jakova Milatović raspiše i vanredne predsjedničke izbore, kazao je odbornik Pokreta Evropa sad u Skupštini Glavnog grada Branislav Radičević.

"Nakon što se u jednom video obraćanju javno iz Pariza legitimisao kao autor jučerašnje prekompozicije vlasti sa DPS-om u Podgorici, u drugom video obraćanju predsjednik Milatović je konstatovao da onaj ko je dobro radio nema potrebe da se plaši izbora", kazao je Radičević. 

Shodno tom zaključku, kako navodi, očekuje se da ukoliko se ne plaši izbora i suda građana, Milatović raspiše i vanredne predsjedničke izbore. 

"Pošto građani Milatovića nisu glasali da sprovodi politiku Darka Pajovića, a od svojih odbornika pravi političke nasljednike Draga Đurovića i Stevana Džakovića, biće vrlo zanimljivo koliko je predsjedniku države ostalo od 222 hiljade građana", poručuje Radičević. 

Da poređenje sa Pajovićem nije slučajnost, kako ističe Radičević, najbolje je opet potvrdio Milatović, "koji na isti način kao nekadašnji lider Pozitivne i partijski drug Dritana Abazovića, sebe legitimiše kao vođu "trećeg puta"". 

"Građani vrlo dobro pamte na kojem političkom polu je završio Pajović, a kako su prošli oni odbornici koji su sa DPS-om skraćivali mandate, a koristili iste argumente kao Milatović i njegovi odbornici iz Pokreta za Podgoricu. Međutim, za razliku od Pajovića koji je zbog svog djelovanja dobio unapređenje i ambasadorsku funkciju od DPS-a, Jakov Milatović je zbog saradnje sa tom partijom potpuno izgubio svoj izborni legitimitet", zaključuje Radičević. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније