Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ gradski.me ]

24. 07. 2024. 22:03 >> 22:22

Pejović

Izbori mogući već 29. septembra, opozicija sa državnog nivoa napravila novu većinu u podgoričkom parlamentu

Građani su imali priliku da prate jučerašnje zasijedanje državnog parlamenta i čuju kako pojedini poslanici opoziciije najavljuju rušenje državne vlasti upravo iz Podgorice. Taj scenario realizovan je danas. Opozicija sa državnog nivoa je napravila jednu novu većinu sada u lokalnom podgoričkom parlamentu, kazao je poslanik i odbornik PES-a Boris Pejović, u Dnevniku Gradske RTV.

Komentarišući skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada, Pejović je istakao da je taj dogovor uspostavljen polovinom juna, te da je cilj da se izbori raspišu za drugu polovinu septembra, odnosno prvu polovinu oktobra.

„Upravo ova nova većina koja je konstituisana je dodatno motivisana da se izbori raspišu za to vrijeme i da građani Podgorice vode kampanju usred avgusta i septembra, te da izađu na birališta prije implementacije programa Evropa sad 2, kako bi imali municiju u toku kampanje i ponavljali ono što smo imali priliku da slušamo prethodnih mjeseci, a to je da nema ništa od povećanja plata i zarada“, objašnjava Pejović.

Naglašava da, kada bi građani imali priliku da se uvjere da to nije tačno, efekat bi, kako kaže, bio drastično gori.

„Zato se pribjeglo taktici koju smo imali prilike da vidimo prije par sati. Mi smo predlagali da se o tome glasa nakon izjašnjenja o ostalim tačkama dnevnog reda, međutim, novouspostavljeni savez je imao dogovor da se danas sve završi. Danas smo, po prvi put, imali priliku da vidiimo neke opozicione odbornike koji su došli u Skupštinu Glavnog grada, što pokazuje jasan scenario sa motivom“, kazao je Pejović.

Dodaje da je, ukoliko odbornici PES-a i Pokreta za Podgoricu nijesu mogli da se dogovore sada, pitanje kako bi se dogovorili nakon izbora.

„Postojala je jedna teza, koja se ponavljala više puta, da mi ne želimo dogovor. Kada smo prozreli njihovu namjeru, pristali smo apsolutno na sve kako bi građani imali priliku da budu upoznati sa činjenicom da ne možemo u isti kontekst staviti one koji žele i one koji ne žele dogovor“, navodi Pejović.

Podsjeća da su nakon neformalnih razgovora očekivali pozitivan odgovor, ali nije bilo tako.

„Što god smo mi uradili nije bilo moguće realizovati dogovor jer se već iskristalisala i uspostavila nova većina, odnosno svi oni koji i na državnom nivou kritikuju ovu većinu koja danas čini Vladu. Oni su skratili mandat Skupštini Glavnog grada“, kazao je Pejović.

Očekuje da bi izbori mogli biti raspisani već za 29. septembar.

„Iako imamo izbore u Gusinju zakazane za 15. septembar, a kritikovali smo neraconalan odnos koji je imao bivši predsjednik Milo Đukanović prema izborima, i gospodin Milatović je naročito imao kritički odnos prema tome jer je mnogo racionalnije imati izbore istog dana, nakon svega zaključak je da je i raspisivanje izbora kalkulacija“, smatra Pejović.

Ističe da DPS jako dobro stoji u Gusinju, te da nakon toga slijede izbori i u Kotoru.

„To bi trebalo da bude uvertira da DPS napravi što bolji rezultat. Nakon svega je jasno da je uspostavljen novi savez, koji će činiti novu većinu i nakon izbora , ali sam uvjeren da će građani to prozrijeti“, zaključuje Pejović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније