Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

25. 07. 2024. 09:25 >> 09:29
1
Čitaj mi:

ČLAN PREDSJEDNIŠTVA

Mujović: Srećni izbori, PES je spreman da bude po narodnoj volji

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Saša Mujović poželio je srećne izbore građanima Podgorice, poručivši da je "stara, viteška Crna Gora počivala na datoj ljudskoj riječi, na časti, obrazu i želji da se ni po koju cijenu ne iznevjeri "narodno nadanje".

"Ova nova i moderna Crna Gora je 2022. godine bila jasna koga želi na vlasti u Glavnom gradu. Vlast je konstituisana po narodnoj volji, točak se zakotrljao i Olivera Injac je započela misiju razvoja Podgorice. Sve je bilo obećavajuće, sve je podsjećalo da je skupštinska većina ona koja "gine" da ispuni "narodno nadanje" i opravda zadobijeno povjerenje", kazao je Mujović. 

Nažalost, kako kaže Mujović, idila nije dugo trajala.

"Narasli lični apetiti, sujeta, interesi i egoizam ne idu pod ruku sa čistom, neuprljanom željom da Podgorica krupnim koracima nastavi naprijed. Počinju podjele, sukobi, rovovska borba, testiranje strpljenja građana i poigravanje sa njihovom voljom. Počinje stagnacija grada koji ne smije stagnirati. Lokomotiva Crne Gore je prikočena voljom onih kojima narod nije dao to pravo", kazao je Mujović. 

Prema njegovim riječima, u Podgorici se 24. jula dogodila kulminacija, jer narod nije želio koaliciju koja je donijela krupnu odluku.

"Riječ, čast, obraz, šta to bješe? Nema na sceni nekada jedinstvenog Pokreta Evropa sad. Dešavaju se nesuglasice, mimoilaženja i razdvajanja. Ipak, to ne amnestira bilo koga ko pripada ili je pripadao Pokretu da radi protiv izborne volje građana i da pravi dogovore sa ostalim političkim subjektima koji podrivaju temelje rezultata izbora iz 2022. godine. Nego, PES je spreman da bude po narodnoj volji i da narod sudi ko je "vjera", a ko "nevjera". Srećni nam izbori", zaključio je Mujović. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније