Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

25. 07. 2024. 19:48 >> 19:49
2
Čitaj mi:

Kažanegra Stanišić

"Svaki pokušaj spoljnog uticaja na unutrašnje prilike CG biće dočekan reakcijom"

Crna Gora predstavlja suverenu i međunarodno priznatu državu, u kojoj se odluke donose unutar njenih demokratskih institucija i prema volji njenih građana. U tom kontekstu, svaki pokušaj spoljnog uticaja na unutrašnje prilike naše države će biti dočekan s odgovarajućom reakcijom, kako bi se zaštitila naša suverenost i integritet, saopštila je potpredsjednica Demokratske Crne Gore Dragana Kažanegra Stanišić.

Kažanegra Stanišić reagovala je nakon što je Hrvatska predsjednika Demokrata Aleksu Bečića proglasila personom non grata.

"Poštovani gospodine Radman, dozvolite mi da istaknem nekoliko ključnih tačaka koje je važno razmotriti u vezi s vašim nedavnim izjavama. Prvo, želim naglasiti da Crna Gora predstavlja suverenu i međunarodno priznatu državu, u kojoj se odluke donose unutar njenih demokratskih institucija i prema volji njenih građana. U tom kontekstu, svaki pokušaj spoljnog uticaja na unutrašnje prilike naše države će biti dočekan s odgovarajućom reakcijom, kako bi se zaštitila naša suverenost i integritet", istakla je u saopštenju. 

Ona naglašava da se u izjavi Grlić Radmana za koju smatraju da je zasnovana na netačnim i neosnovanim argumentima, ističu sljedeći segmenti: "Prvo, odluku o imenovanju bazena u Kotoru po Zoranu Gopčeviću donijela je Skupština opštine Kotor, a ne bilo koja politička stranka ili gradonačelnik Kotora. Zoran Gopčević je već bio počastvovan imenovanjem ulice odlukom Demokratske partije socijalista i Hrvatske građanske inicijative, što tada nije problematizovano s obzirom na tadašnje političke okolnosti. Ovo može ukazivati na promjenu u stavu u zavisnosti od političkog konteksta i subjekta koji vrši vlast u Kotoru". 

Takođe, kaže Kažanegra Stanišić nije smetalo ime Zorana Gopčevića, ni kada je zagrebački VK “Medvešćak” 2013. u Kotoru igrao na Memorijalnom turniru “Zoran Gopčević”, jer je tada ponovo na vlasti bila DPS i HGI.

"Drugo, što se tiče broda Jadran, ministar Krapović nije zabranio posjetu ovom brodu niti je ikada dobio zvaničan zahtjev. Brod Jadran je vlasništvo i simbol Crne Gore, njene Vojske i mornarice. Da li je uopšte upućen zahtjev pravim nadležnim organima po ovom pitanju, ostaje nedovoljno jasno? Treće, što se tiče imenovanja ulice u Beranama, s indignacijim odbacujemo Vaše navode koji nisu zasnovani na lako provjerljivim činjenicama", istakla je ona. 

Poručuje da se nada da će u budućnosti biti pažljiviji u izjavama i poštovati suverenitet naše države, kao i demokratske procese koji se unutar nje odvijaju.

"Naš cilj je da zadržimo dobre odnose sa svim susjedima koji moraju počivati na međusobnom poštovanju ali ćemo uvijek reagovati na izjave koje ne korespondiraju sa činjenicama i imaju destabilizirajući karakter", zaključuje Kažanegra Stanišić.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније