Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Radio Slobodna Evropa ]

25. 07. 2024. 22:10 >> 22:20
Čitaj mi:

UHAPŠEN OSAMNAESTOGODIŠNJAK

Priveden osumnjičeni za ubistvo bivše ukrajinske zastupnice Irine Farion

Ukrajinske vlasti privele su 18-godišnjeg mladića koji se sumnjiči za ubistvo bivše ukrajinske parlamentarke i profesorice lingvistike Irine Farion prošle sedmice, potvrdili su zvaničnici.

Farion, poznata po kontraverznim istupima i kampanji za zaštitu ukrajinskog jezika, ubijena je prošli petak na ulici u Lavovu.

"Uhapšen je 18-godišnji mladić, a potrebne istražne radnje se nastavljaju", napisao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski na Telegramu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Ukrajinski ministar unutarnjih poslova Ihor Klimenko rekao je da je osumnjičeni uhapšen u svom rodnom gradu Dnipru, na jugoistoku Ukrajine.

Pripremajući se za zločin, kako je kazao Klimenko, osumnjičeni je u Lavovu unajmio najmanje tri stana.

"Sada je istraga sklona vjerovati da je napadač samo počinitelj", rekao je Klimenko na Telegramu, sugerišući da je ubistvo možda planirano u dogovoru s drugima.

On je kazao da mogući motivi i veze koji se istražuju uključuju povezanost s Rusijom, društvene aktivnosti bivše poslanice i lično neprijateljstvo prema njoj, dodajući da je moguće da će se pojaviti i drugi motivi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније