Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

T. S.

25. 07. 2024. 15:46 >> 15:50
Čitaj mi:

odlučio kolegijum

Sjednica SO Berane krajem naredne sedmice

Sjednica Skupštine opštine Berane na kojoj bi trebalo da se izglasa skraćenje mandata odbornicima po preporuci Ministarstva javne uprave biće održana krajem sljedeće sedmice. To je odučeno na današnjem kolegijumu predsjednika odborničkih klubova partija koje participiraju u lokalnom parlamentu.


“Dogovoreno je da u utorak održimo još jedan kolegijum, i da se sjednica zakaze za cetvrtak ili petak. Sadasnja odbornicka većina će tada predložiti skraćenje mandata kako im je i naloženo” kazao je Portalu RTCG jedan od učesnika kolegijuma.

Ministarstvo javne uprave je juče popodne dostavilo Skupštini opstine nalaz upravnog nadzora u kojem je preporučeno da SO Berane skrati mandat u roku od deset dana, ili da u suprotnom ministarstvo zatraži da to učini Vlada i uvede prinudnu upravu.

Time se završava lokalna politička kriza koja je zbog neslaganja unutar vladajuće koalicije završena ostavkama predsjednika Vuka Todorovića (NSD) i potpredsjednika Damjana Ćulafića (Demokrate) bez dogovorene rotacije.

Ostavkom predsjednika automatski je prestao mandat i drugom potpredsjedniku Mladenu Premovicu (Berane sad), tako da osim predsjednika SO Miluna Rmusa (Demokrate), Opštinom od 13. juna, kada je Todorovic dao ostavku, nema ko da upravlja.

Nakon redovnih lokalnih izbora 2022. godine vladajuću postizbornu kolaiciju su napravili DF, Demokrate, Berane sad, Prava Crna Gora i Ujedinjena Crna Gora sa 19 odbornika.

U opoziciji su tada ostali DPS sa 9 i SNP sa 7 odbornika.

Da kriza vlasti odavno tinja, govorila je i činjenica da je veliki broj sjednica zakazivan po hitnom postupku i da su često prekidane i odlagane.

Vanredni lokalni izbori će biti na jesen.

 

Lokalni parlament u Beranama broji 35 odbornika i za većinu je potrebno osamnaest.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније