Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

26. 05. 2022. 18:49 >> 18:47

REAGOVANJE

DF Berane: Centrala Demokrata da objasni principe na kojima insistira

Mi se pregovorima ne možemo vratiti jer ih nismo ni napuštali, naglašavaju iz koalicije "Za budućnost Berana".

Nakon zajedničkog saopštenja Demokratske Crne Gore, Berane Sad, Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore u kojem se koalicija "Za budućnost Berana" optužuje da ne daje doprinos formiranju buduće vlasti u Beranama, iz te koalicije poručuju će kao i do sad biti aktivni učesnik pregovora i dati svoj maksimum da vlast u ovoj opštini bude konstitusisana u najskorijem roku.

"Podsjećamo, da u Crnoj Gori, nažalost, od parlamentarnih izbora 2020. godine postoji tendencija da oni koji koji su osvojili najveći broj glasova ne mogu vršiti vlast. Građani Berana znaju da je od političkih subjekta koji vode pregovore o formiranju vlasti najveći broj glasova osvojila upravo koalicija „Za budućnost Berana“, što podrazumijeva da će novi kandidat za četvorogodišnjeg predsjednika Opštine biti iz redova ove koalicije", piše u reagovanju.

Navodi se da je takav princip uspostavljen od lokalnih izbora u Nikšiću, Herceg Novom i Mojkovcu.

"U ovim navedenim gradovima je kandidata za predsjednika Opštine dala koalicija koja ima najviše osvojenih glasova na izborima i to pravilo treba poštovati u Beranama. Naša koalicija je dobila informacije da upravo centrala Demokrata insistira na nekim drugim principima pa bi bilo veoma korisno da te "principe" pojasne našoj centrali", kažu u koaliciji "Za budućnost Berana".

Kako se navodi, njihov predlog da se u pregovarački proces uključe centrale služi isključivo zbog ubrzavanja procesa i što efikasnijeg dogovora.

"Ovim kratkim obraćanjem javnosti i upoznavanjem sa činjeničnim stanjem ne želimo da izazovemo dalju polemiku saopštenjima, jer svi u Beranama žele da se dogovor postigne što prije. Što se nas tiče, svi dosadašnji pregovori su protekli u jednoj korektnoj atmosferi i nadamo se da će se na istom fonu nastaviti", zaključuje se u saopštenju koalicije "Za budućnost Berana".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније