Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Selver Vuković, TVCG

25. 07. 2024. 11:25 >> 11:24
Čitaj mi:

spremna za put oko svijeta

Ulcinjanka kapetan barke i jahte

Ulcinjanka Ardiana Karamanaga je jedina ulcinjanka koja je kapetan barke i jahte u svom gradu.

Od malena je plovila sa svojim ocem Hasimom Karamanagom, potiče iz porodice koja se uvijek bavila plovidbom i zato voli ovaj posao.

Kaže da je više na moru nego na kopnu a na moru ima i dobrih i loših stvari.

"Bilo je neprijatnih situacija sa velikim talasima ali kad znaš da ploviš i kad znaš situacije koje se dešavaju na moru, odmah znaš šta treba da preduzmeš. Za jednu djevojku nije baš lako biti kapetan plovila, ali kad znaš svoj posao i imaš volju za barkom i morem, onda možeš da priuštiš sebi da ideš dalje. Ljudima je čudno i interesantno kada vide djevojku da je kapetan barke i jahte, odmah se naviknu i kažu da je to fenomenalno, kaže Ardiana Karamanaga.

Ona plovi od Kruča, Valdanosa, Albatrosa, Rta Đerane, Ade Bojane do Albanske granice i do ostalih gradova, Budve, Herceg Novog, Kotora.

Kada ima zainteresovanih turista za duže relacije, ona plovi čak do Hrvatske i Italije ali i do bilo kojeg drugog mjesta. Spremna je i za put oko svijeta kaže Ardiana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније