Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

25. 07. 2024. 12:15 >> 12:38
7
Čitaj mi:

REAGOVANJE GRLIĆ RADMANA

"Mandić, Knežević i Bečić pogoršali odnose sa Hrvatskom, bili su upozoreni"

Ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman komentarisao je odluku o proglašenju Andrije Mandića, Alekse Bečića i Milana Kneževića personama non grata, rekavši da su oni osobe koje su narušili odnose Crne Gore i Hrvatske.

"Prije svega kazao bih da je naša suverena procjena koga želimo proglasiti nepoželjnim u Hrvatskoj. A mislim da su ove osobe koje smo proglasili nepoželjenim to i zaslužile, jer su pogoršali odnose Crne Gore i Hrvatske, kazao je Grlić Radman.

Kako je kazao, Hrvatska je podržala sve dosadašnje aktivnosti Crne Gore prilikom ulaska u EU.

"Da bi oni drugi dan nakon toga učinili potez koji ne doprinosi dobrosusjednim odnosima. Crna Gora je to pokazala činom na koji je bila upozoravana, koji nije u skladu sa dobrosusjednim odnosima, da joj očito nije stalo do odnosa s Hrvatskom, istakao je Grlić Radman.

On je kazao da Hrvatska ne želi i ne planira blokirati Crnu Goru na putu ka EU.

"Blokiranje obično nije evropska vrijednost, to je instrument koji se izbjegava, ali uvijek postoje drugi mehanizmi kako bi se uticalo na određene odluke. Crna Gora mora ispuniti određena mjerila kako bi se završile neke procedure, a tu uskače Hrvatska s našim mjerilima, jer oni još i dalje moraju odgovoriti na neka ratna pitanja. Došao je trenutak da se Crna Gora okrene vladavini prava i da se okrene proevropskim vrijednostima.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније