Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J. [ Gradska RTV ]

25. 07. 2024. 19:45 >> 19:57
1
Čitaj mi:

Bijelić

Veliki broj bolovanja zaposlenih u vrtićima gorući problem

Veliki broj ostvarenih bolovanja zaposlenih u javnim predškolskim ustavama, tokom ljetnjeg perioda u Podgorici, gorući je problem, saopštili su za Gradsku RTV iz vaspitne ustanove Đina Vrbica. Time je onemogućen nesmetan rad sa oko 1.300 djece koja su raspoređena u četiri dežurne jedinice vrtića Đina Vrbica.

“Pojačanim dežurstvima tokom ljetnjeg perioda u predškolskoj ustanovi Đina Vrbica povećao se i broj ostvarenih bolovanja zaposlenih vaspitačica”, kazala je za Gradsku RTV Dragana Bijelić, PR- ka vrtića.

Dodaje da se ta ustanova posljednje dvije godine više puta obraćala Ministarstvu zdravlja kao i komisiji za sprečavanje bolovanja, ali nijednom nisu dobili odgovor.

„To jeste gorući problem koji neko konačno mora stavi pod kontrolom, jer bi to bilo i za nas značajno, da znamo zašto se koriste iznenadna bolovanja tokom ljeta i baš u tolikoj mjeri“, kazala je Bijelić.

Iznenadna bolovanja za posljedicu imaju i da mnogi zaposleni nisu u mogućnosti da ostvare pravo na godišnje odmore, objašnjava Bijelić, ali se, dodaje, kroz uspješno primjenjivanje plana i programa dežurstava zaposlenima omogućava da nekako iskoriste zakonom zagarantovan odmor.

„Vjerujte da mnogi od naših zaposlenih ne ostvaruju ta prava upravo zbog ove prebukiranosti“, ističe Bijelić.

Najčešće primjedbe roditelja su na račun lokacija na kojima se nalaze vaspitne jedinice. Smatraju, kaže Bijelić, da su pojedini objekti isuviše udaljeni od mjesta stanovanja djeteta.

„Mi uvijek napravimo plan i raspored i objasnimo gdje će koja vaspitna jedinica dežurati, kao i sve medije što smo na vrijeme obavijestili još u junu, gdje i koje vaspitne jedinice će biti dežurne, tako da su roditelji obaviješteni i taj sistem dežurstva osmišljen je godinama unazad“, objašnjava Bijelić.

Dežurne vaspitne jedinice predškolske ustanove Đina Vrbica nalaze se na Zabjelu, Starom aerodromu, Zagoriču i Zeti. Cijena ishrane i boravka za djecu u vrtiću iznosi 2 eura i 23 centa odnosno 2 eura i 29 centi za djecu koja borave u jaslicama.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније