Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

23. 07. 2024. 21:18 >> 21:21
Čitaj mi:

LIBANSKA ORGANIZACIJA

Hezbolah napao dvije izraelske vojne pozicije zbog ubistva svog člana

Libanski Hezbolah napao je dronovima i raketama dvije izraelske vojne pozicije na sjeveru Izraela, pošto je u udaru izraelskog drona ubijen jedan član elitne jednice te ekstremističke organizacije.

Hezbolah je saopštio da je poslao nekoliko dronova napunjenih eksplozivom na vojni punkt na planini Meron i raketu "burkan" sa velikom bojevom glavnom, na punkt kraj sela Margliot.

Takođe je navedeno da su ti napadi osvjeta za izraelski udar dronom na selo Šakra, na jugu libana, u kojem je ubijen član jedinice Radvan.

Izraelska vojska je saopštila da su "mnogobrojni sumnjivi vazdušni ciljevi" identifikovani kako prelijeću granicu iz Libana u Izrael, te da su neki presretnuti, a drugi pali na planinu Meran, ali da niko nije ranjen.

Od početka oktobra prošle godine u izraelskim udarima iz vazduha u Libanu je ubijeno više od 450 ljudi, uglavnom članova Hezbolaha i oko 90 civila. Na izraelskoj strani ubijen je 21 vojnik i 13 civila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније