Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R.

23. 07. 2024. 12:25 >> 12:33
3
Čitaj mi:

MARTINOVIĆ

"Demokrate napuštam, Vladi želim uspjeh"

Doskorašnji ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović, napustio je Demokratsku Crnu Goru.

Saopštenje Martinovića prenosimo integralno: 

Kao neko ko je jedan od osnivača Demokratske Crne Gore, javnosti radi želim da saopštim, a i kao neko ko je u vjeri što nije nikakva tajna i svima je dobro poznato, tako mi Bog pomogao ova moja odluka nema nikakve veze sa foteljama i mojom smjenom sa pozicije ministra, jer je sve prolazno, već zbog načina kako sam smijenjen kao smetnja jednoumlju i animozitetu jednog čovjeka prema meni, kojem sam smetao zbog stavova koji su nekad bili kontra tom istom jednoumlju. Takođe želim da istaknem da je sve ovo urađeno bez bilo kakvih prethodnih informacija o tome da ću biti smijenjen, iako se to po svemu sudeći unaprijed pripremalo. S toga od danas više nijesam član Demokratske Crne Gore.

Žao mi je što rezulatati koji su postignuti u ovih osam mjeseci u jednoj teškoj zatečenoj situaciju naročito na polju ekologije nijesu cijenjeni i bili mjerljivi za ovakve odluke.

U svakom slučaju, želim da zahvalim svima onima koji su bili i za i protiv takve odluke, i želim od srca svaku privatnu i profesionalnu sreću.

Takođe, sreću bih poželio i kolegama koje su ostale u ovom političkom subjektu, i smatraju da su ovakvi načini ispravni.

Ovo po meni nije niti nečiji poraz niti pobjeda već početak nezaustavljivih demokratskih procesa.

Kao neko ko vjeruje i vjerovao je dok je bio ministar, da ova vlada treba da uvede Crnu Goru u EU, nijesam od onih koji želi da se dogodi išta drugo samo zato što nije ministar, osim da se ti ciljevi ispune i ekonomski standardi građana poboljšaju. Zato se čvrsto nadam i vjerujem da će se tim putem nastaviti. Htio bih da poželim svaki uspjeh za sve ono sto je za dobrobit ove države.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније