Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

21. 07. 2024. 15:36 >> 15:36

U LIBANU

Izraelska vojska potvrdila udare na skladišta oružja Hezbolaha

Izraelska vojska je danas potvrdila da je protekle noći izvela udare iz vazduha na skladišta oružja libanskog Hezbolaha.

U vojnom saopštenju je navedeno da su izraelske vazduhoplovne snage pogodile "dva skladišta u južnom Libanu, koji sadrže rakete i drugo oružje", prenijele su agencije.

Libanska državna Nacionalna novinska agencija (NNA) je sinoć javila da je "izraelski neprijatelj pokrenuo napad" na mjesto Adlun, oko 30 kilometara udaljeno od granice s Izraelom i kasnije navela da je meta "skladište municije".

Rakete su još uvijek eksplodirale sat poslije prvog izvještaja o udarima, objavila je NNA i dodala da su tri osobe lakše ranjene.

Saobraćaj na autoputu koji povezuje južne priobalne gradove Sidon i Tir je poremećen u oba pravca.

Ranije u subotu je Hezbolah saopštio da je ispalio destine raketa tipa "kaćuša" na sjever Izraela u odgovoru na napade koji su pripisani izraelskoj vojsci, a u kojema su ranjeni civili.

Od 8. oktobra, kada je Hezbolah ispalio prve rakete u Izrael, u znak solidarnosti sa Palestincima poslije napada Hamasa na južnu izraelsku teritoriju, dvije strane su razmijenile oko 5.000 projektila.

Većina je iz Izraela, ali proiranski šiitski Hezbolah menja taktiku i napada izraelsku teritoriju dublje nego ikada, pokazuju analize novinskih agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније