Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

23. 07. 2024. 21:42 >> 21:41
Čitaj mi:

objavili netanjahuov kabinet i bijela kuća

Netanjahu će se sastati sa Bajdenom u četvrtak, sa Trampom u petak

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu sastaće se u Bijeloj kući u četvrtak s predsjednikom SAD Džozefom Bajdenom koji se oporavio od kovida.

To su večeras objavili Netanjahuov kabinet i Bijela kuća.

Sastanak Bajdena i Netanjahua dugo je očekivan zbog napetosti između te dvije države saveznice poslije više od devet mjeseci rata u Gazi.

Netanjahuov sastanak sa predsjedničkim kandidatom Republikanske strane, bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trampom je najprije najavljen za srijedu, pa potom za četvrtak da bi na kraju bio zakazan za petak na Floridi u Trampovoj rezidenciji u Mar a-Lagu.

"Radujem se što ću poželjeti dobrodošlicu Bibiju Netanjahuu u Mar a-Lagu u Palm Biču, na Floridi. Tokom mog prvog mandata iskusili smo mir i stabilnost u regionu (Bliskog istoka)", rekao je Tramp najavivši da će ponovo biti tako jer očekuje da opet dođe na vlast.

On je izjavio i da je u razgovoru sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i drugim svjetskim liderima prošle nedjelje objavio da će njegov program "Mir silom" pokazati da "užasni i ubilački ratovi i nasilni konflikti moraju prestati".

On je takođe rekao da milioni ljudi umire, a da potpredsjednica SAD i izgledna kandidatkinja Vladajućih Demokrata na predsjednilkim izborima Kamala Hairs "apsolutno nema sposobnosti da to zaustavi", prenio je Frans pres.

Premijer Izraela je u Vašingtonu od ponedjeljka a glavna tačka posjete biće njegov govor sjutra, u srijedu, na zajedničkoj posebnoj sjednici oba doma Kongresa SAD.

On očekuje da se tokom ove nedjelje sastane i sa potpredsjednicom Kamalom Haris, sada vjerovatnom kandidatkinjom za predsjedničke izbore poslije povlačenja Bajdena u nedjelju iz predizborne trke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније