Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

23. 07. 2024. 09:00 >> 09:00
Čitaj mi:

sjednica sjutra

Šušić: Nema potrebe za izborima; Mašković: Vlast ne funkcioniše

Odbornik koalicije „Za budućnost Podgorice“ Mitar Šušić, vjeruje da nema potrbe za prijevremenim izborima u Podgorici i kao najveći problem ističe taj "što predsjednik naše države, Jakovi Milatović kontroliše "Pokret za Podgoricu". Sa druge strane, odbornik Socijaldemokrata u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković smatra da su prijevremeni izbori neophodni jer vlast u Podgorici ne funkcioniše niti ima šansu da zadrži poziciju.

Gostujući u jutarnjem programu na Televiziji Crne Gore, Mašković je rekao da su upozoravali građane da lokalna vlast ne funkcioniše , da preduzeća, sekretarijati i uprave u Glavnom gradu ne funkcinošu i da će građani na prijevremenim lokalnim izborima dati sud kako je ko radio.

"Jasno je kkako je ko radio ako vlast pada za godinu dana. Jasno je i po činjenjici da nemaju većinu koju su imali na početku. I pticama na grani je jasno da stvari ne funkcionišu. Pod rukovodstvom "Pokreta Evropa sad" smo dobili sve suprotno od noga što su govorili", uvjeren je Mašković.

Šušić kaže da niti su građani na granama i niti su ptice te da će "nepotrebnim izborima će gospodin Mašković i njegove kolege dobiti odgovor šta misle o političkoj situaciji".

"Što se tiče vršenja vlasti ja imam više razloga da budem nezadovoljan jer nijesmo insistirali na mjestima u lokalnoj upravi niti smo programske ciljeve nametali kao ultimatum nego smo bili raspoloženi za saradnju i mi smo za ono što smo obećali građanima, ali ovo je nešto što nijesmo obećali. Ovo je neodgovornost prema sebi i tu se slažem sa Maškovićem. Ja nijesam detektovao požare mimo onog u PES-u i svi požari u gradskoj upravi su nastali na osnovu toga i odgovornost je na tom subjekt", navodi Šušić.

Kako kaže, ne žele da budu medijatori ali može reći ko je formalizovao saradnju sa DPS-om om a to je "Pokret za Podgoricu".

"Ovo je političko iživljavanje od strane "Pokreta za Podgoricu" i predsjednika države koji kontroliše "Pokret za Podgoricu". Nezrelo je od Milatovića da se bavi lokalnim pitanjima na ovaj način i mislim da će dobiti odgovor od građana", navodi Šušić.

Prema Maškovićevim riječima situacija sa Demokratama koji ne daju zamjenika gradonačelnika je takođe problematična.

"Jer je funkcija gradonačelnika je zahtjevna i treba mu saradnik", ističe Mašković.

Kaže i da je bilo političke trgovine između "Pokreta Evropa sad" i "Pokreta za Podgoricu" koju su, kako navodi i sami priznali.

"Nije smrtni grijeh srušiti vlast koja nije dobra. Kada je riječ o skraćenju mandata Skupštine mislim da će biti ubjedljivije podrške za tako nešto . Ko će vladati u Glavnom gradu odrediće građani, a mislim da to neće biti oni koji sada vrše vlast. Kad će Vladislav Dajković biti na nekoj funkciji? I ne samo on nego partije i partijice koje su dobile šansu ali nezasluženo. Novi izbori znače nestanak određenih političkih subjekata koji su marginalni u Skupštini Glavnog grada, a imaju priliku da vedre i oblače", istakao je Mašković tokom gostovanja u Jutarnjem programu RTCG.

 Sjednica Skupštine Glavnog grada zakazana je za sjutra. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније