Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

23. 07. 2024. 00:18 >> 00:28

DEMOKRATE

Martinović više neće biti ministar, umjesto njega Ćulafić

Vladimir Martinović više neće biti ministar u Vladi Crne Gore, a umjesto njega novi ministar biće Damjan Ćulafić. saopšteno je večeras nakon sjednice Predsjedništva Demokratske Crne Gore.  

“Imajući u vidu da usled rekonstrukcije Vlade i dijeljenja više ministarstava, Demokrate imaju obavezu utvrditi kandidata za novo ministarstvo ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Predsjedništvo utvđuje Damjana Ćulafića, za kandidata za ministra ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, i zahvaljuje se Vladimiru Martinoviću, dosadašnjem ministru u 44. Vladi Crne Gore”, saopšteno je nakon sjednice Predsjedništva Demokrata.

U saopštenju se navodi da će lider Demokrata, Aleksa Bečić, će i u rekonstruisanoj Vladi biti na poziciji zamjenika premijera i potpredsjednika Vlade za bezbjednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku, a Momo Koprivica, Danilo Šaranović, Dragan Krapović i Tamara Vujović “nastaviti da obavljaju funkcije koje su pokrivali i u prethodnih devet mjeseci”.

Predsjednišvo Demokrata izrazilo je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima na lokalnim izborima u Budvi i Andrijevici.

“Predsjedništvo snažno afirmiše i pozdravlja sjajne rezultate nove vlasti ostvarene na polju evropskih integracija koji su rezultirali dobijanjem IBARA-a, kao i istorijske rezultate koje bezbjednosni sektor i tužilaštvo u saradnji sa međunarodnim partnerima postiže na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, a kojima se potvrđuje da u Crnoj Gori više nema zaštićenih i nedodirljivih, te da država svakim danom pokazuje svoju snagu i odlučnost u izgradnji pravne države”, piše u saopštenju.

Predsjedništvo Demokrata ocijenilo je i da je nastavak progresa na evropskom putu zatvaranjem više poglavlja do kraja godine, nastavak odlučne borbe na polju vladavine prava, kao i dalje ekonomsko soicjalno snaženje građana ključni motiv našeg učešća u vlasti i jedini put koji garantuje sigurnost, stabilnost i napredak Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније