Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Mina ]

23. 07. 2024. 21:08 >> 21:09
1
Čitaj mi:

PREMIJER U SKUPŠTINI

Spajić: Vlada sa skoro dvotrećinskom podrškom garant stabilnosti

Vlada sa skoro dvotrećinskom podrškom u parlamantu, garant je stabinosti, poručio je premijer Milojko Spajić i ocijenio da je Crna Gora danas najpomirenija u svojoj istoriji.

On je, na sjednici Skupštine na kojoj poslanici raspravljaju o predlogu rekonstrukcije Vlade, pozvao opoziciju da konstruktivnim djelovanjem pomogne skupštinskoj većini u sljedeće tri i po godine koje će biti zahtjevne i jako teške, prenosi Mina. 

On je zahvalio članovima nove skupštinske većine koji će, kako je naveo, danas izabrati istorijsku Vladu.

“Saglasan sam da danas biramo istorijsku vladu, koja je nastala na temelju koji smo krenuli da gradimo uspješnim sprovođenjem popisa. Uskoro ćemo imati rezultate popisa“, kazao je Spajić.

On je rekao da imaju većinu koja je „testament“ da će Crna Gora biti stabilna i da može da se fokusira na teme evropskih integracija, vladavine prava i standarda svih građana.

To su, kako je naveo, teme koje mire sve narode, religijske i identitetske grupe.

„Želimo da pružimo ruku svima. Danas je Crna Gora najpomirenija u svojon istoriji i mislim da je to nešto radi čega je svaka žrtva bila primjerena“, kazao je Spajić.

On smatra da je Vlada sa skoro pa dvotrećinskom podrškom garant stabinosti, zrelosti.

“Postajemo primjer u regionu, kako Srbi i Bošnjaci, Srbi i Albanci, Crnogorci i srbi i svi mogu da zajednički žive, rade“, naveo je Spajić.

Prema njegovim riječima, sljedeće tri i po godine su ključne za evropski put Crne Gore, za eksponencijalno povećanje svih zarada i penzija u Crnoj Gori.

„Evropa sad 2 je samo početak i za tri i po godine opozicija će dodatno sazreti, imaće još veći kapacitet da nam pomaže i da zajednički, i vlast i opozicija, uvedu Crnu Goru u Evropsku uniju (EU) 2028. godine, a možda i prije“, naglasio je Spajić.

Prema njegovim riječima, pomirenje koje su postigli danas je istorijsko.

„Za sedam, osam mjeseci smo uradili više nego pojedini za sedam, osam godina. To ne govorimo mi, nego evropski zvaničnici za nas. Mi ćemo biti svetionik za čitavi Balkan, treba da sarađujemo i radimo sa svim našim susjedima“, dodao je Spajić.

Poslanici su na početku sjednice Skupštine izglasali da nije prekršen Poslovnik Skupštine time što je predlog za promjenu sastava Vlade u skupštinsku proceduru stigao par sati prije početka sjednice.

Poslanik Građanskog pokreta URA Boris Mugoša kazao je da ni Spajić, koji je predložio promjene u sastavu Vlade, ne umije da nabroji sva ministarstva i sve ministre.

“Trebalo je da nam ostavite prostora da se upoznamo sa predloženim ministarstvima i ljudima koji će pokrivati funkcije ministara. Ovo je sramota, da danas birate ljude, imena im ne znate, da birate Vladu, ne znate koje resore pokrivaju“, naveo je Adžić.

On je rekao da Crna Gora, Vlada i parlament nikad nijesu doživjeli „ovu bruku“.

Poslanica nezavisnog kluba poslanika Jevrosima Pejović kazala je da je bilo važno da dobiju materijal ranije.

„Očekivala sam da će biti ispoštovan taj minimalni zahtjev da makar dan prije znamo koji će resori činiti Vladu“, rekla je Pejović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније